Spørgsmål:
Hvordan renser jeg kædefedt af tøjet?
matthewsteele
2011-09-16 07:39:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg pendler til arbejde og bærer ofte mine khakier på turen. Som sådan får mine tøj ofte kædefedt på dem. Hvilke produkter eller rengøringsstrategier kender du til at fjerne kædefedt fra tøjet?

Du bør ikke - kædefedt er ret stilfuldt.
Køb nyt tøj. :)
Otte svar:
Goodbye Stack Exchange
2011-09-16 08:43:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De fleste almindelige babyservietter får fedt ud af tøjet, hvis du kommer hurtigt til pletten - eller i det mindste får nok af det, at resten senere skyller ud. Du kan også bære spray-n-wash-puder eller opbevare dem på dit skrivebord på arbejde. Babyservietter er dog også gode til rengøring af dine hænder - praktisk efter at have skiftet en flad eller fiklet med en cykelkæde.

Det er dog endnu bedre at undgå at få fedt på dit tøj til at begynde med, så jeg foreslår at bruge et bukseklip eller at rulle dit højre bukseben op. En fuld chainguard er fantastisk til dette, men det er ikke altid praktisk på en pendlercykel. Dette forhindrer ikke problemet helt, bit det hjælper med at minimere det.

Af disse grunde fandt jeg ud af, at når jeg pendlede, havde jeg en tendens til at favorisere mine sorte eller mørke farvede bukser.

Ja, bukseklip / stropper kan gøre underværker. Eller du kan endda bære en slags gamacher, der beskytter buksebenet.
Hvad der fungerer endnu bedre end bukseklip og stropper er en panier. Sæt dit arbejdstøj derinde, og cykel til arbejde er ordentlig cykeltøj. Skift tøj, når du kommer til kontoret enten på kontoret (hvis du kan lukke døren) eller i vaskerummet. Den handicappede bod fungerer godt, hvis du skal skifte i vaskerummet.
Med min seneste fedtoplevelse havde jeg en benrem på, men jeg bøjede mig lidt for meget den ene vej og fik en dejlig tatovering. Heldigvis skifter jeg til vinterpendling på min mountainbike, som har en kassettebeskyttelse, der skal hjælpe lidt. Tak!
Måske kunne du bruge en gamacher, som @Daniel nævnte.
@Kibbee - Ja, den bedste måde at holde fedtet væk fra dit smarte arbejdstøj er at ikke bære det. Undgår også problemet med at blive svedig i tøjet.
ʍǝɥʇɐɯ
2011-09-16 10:58:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er stor mening med @Neil Feins holdning til 'vænne sig til det', da du med nogle beklædningsgenstande bare ikke vil få olien ud. 'Forebyggelse er bedre end helbredelse' finder helt sikkert anvendelse, men vi er forbi det, er vi ikke ...

På kontormiljøet har du faciliteter til at lave te, herunder en vask med noget opvaskemiddel og måske nogle engangshåndklæder. Sæt vaskevæsken pænt på det berørte område uden vand. Lav dig selv et bryg, mens det suger ind i stoffet. Dug nu hvad du kan med en fugtig klud, og få det tørt med håndklæderne. Dette fjerner de ting, der endnu ikke er indgroet, og stopper spredningen, f.eks. for at krydskontaminere dit andet ben.

Når det kommer til vasken, kan du anvende en 'oxy' pletfjerner spray på det berørte område, før du smider den ind i maskinen. Den aktive ingrediens i 'oxy' er tetraacetylethylendiamin (TAED), og dette gør det muligt for blegemidler i normale vaskepulvere at arbejde ved 40 grader (så der er ikke behov for kogevask). Tilsæt nu biologisk vaskepulver til maskinen og læg det på 40 graders vaskecyklus. De 'biologiske' enzymer til fjernelse af fedt i sådanne pulvere fungerer kun effektivt ved 40 grader, så med TAED og enzymerne, der arbejder væk på din plet (der allerede har fjernet overskuddet), kan du effektivt få dit tøj rent med minimal indsats.

Swarfega håndrenser er noget, du måske også vil se på at få - disse ting er strålende til både rengøring af hænder og tøj. Igen lægger du tingene på rå uden vand og vasker dem derefter af, når de er færdige.

'Forebyggelse er bedre end hærdning', så sørg for, at din kæde er ren og let olieret. En stærkt olieret kæde samler snavs, og det er dette snavs, der skader. Du kan også undersøge at få en voks smurt kæde, da det bedre håndterer snavs. Hvis du kører navgear eller enkelt hastighed, kan du også overveje at bruge en af ​​de 'rustfri' kæder, der har en særlig belægning og ikke har brug for olie.

Håber det hjælper!

Ah, nej, jeg sagde aldrig "vænne dig til det". Jeg gav askeren to måder at få fedt ud på og skrev først derefter om forebyggelse. Men ja, fedtpletter * sker *. Især når du ikke bemærker den på bagsiden af ​​dine bukser, før du vasker. Fantastisk punkt om at bruge kedlen til varmt vand, jeg tænkte aldrig på den ene.
Ups! 'forvent det' holdning!
Det kan være en god idé at tilføje en note om at rulle dit bukseben op for at undgå kædenes fedt.
xpda
2011-09-16 08:00:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Almindelig affedtningsmiddel, du kan få hos Walmart, eller købmandsforretninger fjerner cykelkædefedt fra tøj og bilsæder.

Colin Newell
2011-09-16 22:46:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har generelt brugt Swarfega (den standard grønne sort). Udover at være fantastisk til at få rene hænder fungerer det på mine jeans, før de går i vasken. Du gnider det bare, inden du lægger dem i vasken.

Pot of Swarfega

Rory Alsop
2011-09-16 22:00:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fjernelse af fedtfjerner fra vanish.co.uk vil gøre jobbet meget godt, bare kom til det, så snart du bemærker det.

Moab
2011-09-17 02:35:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg var bilmekaniker i et par år, ja jeg blev ganske fedtet, når jeg var ung og stum, jeg brugte Naptha til at få fedtet ud af mine jeans, fungerede godt, men det gjorde vaskemaskinen lidt ildelugtende, Jeg opbevarede lidt naptha i en sprayflaske, jeg sprøjtede fedtpletterne lige inden vask og brugte ekstra sæbe. Dette fungerede ganske godt i mange år. Der var kun et par "pletter", det kom ikke ud gennem årene, men jeg tror, ​​det var andre forurenende stoffer udover olie og fedt, men det fjernede altid fedtet fuldstændigt.

Jeg har aldrig oplevet nogen negativ side effekter for vaskemaskinen udover efterlugt.

john busteed
2011-09-20 23:08:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger en kombination af kædeaffedtningsmiddel (hej det fungerer godt på kæden til højre) og Fels Naptha sæbe.

Stephen McCoy
2012-10-01 05:28:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For at forhindre fedt i at komme på dit bukseben til at begynde med på pendlen, vil jeg foreslå at bruge disse stropper til at holde dine bukseben fra at vippe rundt. De er normalt tilgængelige på LBS. For at fjerne eventuelt fedt kan du opbevare en lille sprayflaske Simple Green på arbejdspladsen, blandet med den styrke, du ønsker, og bare fugt fedtpletten lidt og derefter dryppe på Simple Green og arbejde den ind.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...