Spørgsmål:
Hvad er formålet med spærring i affjedring?
Macuser
2012-10-29 04:56:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøver at beslutte, hvilken 29er-cykel jeg vil købe, og en af ​​dem har lockout. Jeg ved, hvad lockout gør, men jeg er ikke sikker på, hvad det bruges til, og om jeg har brug for det.

Tak

Opdatering: Vi er gode nu. Der er gået 6 år (Holy crap) siden jeg har sendt dette. Jeg er bestemt fuldt ud opmærksom på lockout. Jeg har også indset, at min Rockshox Recon Silver-lockout faktisk er 100% lockout, da der er en buffer.

Seks svar:
cmannett85
2012-10-29 12:45:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du tænder for det, når du kører på glatte overflader eller går op ad bakke for at forbedre pedaleffektiviteten. Det er svært at vide, om du har brug for det på forhånd, for uden at køre på cyklen, ved du ikke, hvor godt affjedringsdesignet håndterer pedalbob (den energi, der går tabt af cykelophænget, der komprimerer under pedalkræfter), prøv at få en testtur.

Dejligt svar. Man ved heller ikke, hvornår en forhindring kommer ud af ingenting, mens affjedringen er låst. Det er en ting at tænke på (specielt nogle systemer har en "blow-off" -funktion, der automatisk låser affjedringen op i tilfælde af en hård bump). Hvad mig selv angår, da vejene, jeg kører, ikke er så glatte, og pedalbob ikke er så forfærdelig, ender jeg aldrig med at bruge låsefunktionen på min gaffel, da jeg vil have, at affjedringen altid fungerer, når jeg har brug for det (det er derfor, jeg installerede i første omgang).
En af mine venner for et par år siden måtte bruge omkring £ 200 på at få genopbygget sit Fox-bagstød efter at have glemt at slukke for ProPedal, inden han ramte nogle store downhill-løb ... Jeg vil gerne tro, at afblæsningsmekanismer er mere udbredte i disse dage, men jeg har ikke tjekket!
På en 29'r bliver du overrasket over, hvor stor forhindringen kan være, før du har brug for chokerne låst op ...
Så jeg antager, at jeg ikke skulle bruge ekstra $ 60 på at få Trek Marlin i stedet for Trek Wahoo.
@macuser - Under forudsætning af at du ikke har mulighed for en testtur - medmindre du kører 90% eller mere off road, skal du få den med lockout. Hvis du har det og ikke har brug for det (antag, at den dyrere cykel har lockout), mistede du 60 dollars. Hvis du ikke har det og har brug for det, har du brug for en ny cykel ....
Har min vægt noget at gøre med lockout? og hvad hvis jeg springer over en kantsten med lockout på? vil det ødelægge det?
Det afhænger af lock-out-designet, men jeg tvivler meget på, at du vil påvirke det ved, at din kropsvægt går ud af en kantsten - faktisk hvis det skete, ville jeg sende det tilbage under garanti.
Unsliced
2012-10-29 14:29:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du kører på veje, har du normalt ikke noget behov for affjedring, men fordi du har det, spilder du masser af energi, der går ind i chokerne og ikke i pedalerne og krumtap.

Hvis du ikke har brug for suspensionen, bliver det meget mere effektivt at kunne deaktivere den.

Hvis du ved, at du aldrig (eller tæt på aldrig) vil cykle på asfalterede overflader, har du sandsynligvis ikke brug for lockout, men hvis det ikke er tilfældet, så har du næsten bestemt burde favorisere lockout.

Vorac
2012-10-30 15:49:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er uenig i al denne snak om "at spilde en masse energi". Når jeg kører med konstant pedalkraft, komprimeres suspensionen meget lidt, hvis nogen. Det alvorlige tab af effektivitet opstår, når kraften topper til pedalerne - sprint eller bjergbestigning. IMO effekten er meget groft op til 30% ved sprint. Ved klatring afhænger det af terrænet og din vilje til at justere gear. Hold en stabil, høj kadence * (som om du kører på en vej), og der vil slet ikke være unødvendig kompression.

Låsning af gaffelen er nu nyttig til landevejscykling, ikke? Hvis du kører med en konstant, høj, kedelig kadence på den flade, kedelige vej - ingen unødvendig kompression. I mit land, selv i hovedstaden, har de fleste veje en gennemsnitlig afstand mellem vejhuller i størrelsesordenen ti meter.

Så jeg låser ikke min gaffel. Jeg lider i sprints (sprints er dårlige for dine knæ), men kører mere behageligt gennem vejfejl.

Bemærk: Jeg har ikke brugt gafler i høj kvalitet med spærring (intet over hundrede dollars) - så det kan være, at mit svar er irrelevant.

* høj kadence == lav pedalkraft (med samme effekt)

Svaret giver rig information, men den første alder er ikke så nødvendig. Til cykling er skalaen, som folk bekymrer sig, på 1%. En cykelvægt på 7 kg og 7,2 kg kan være forskellig i pris. Suspensionen, når man kører bane op ad bakke eller sprinit, spiser faktisk meget energi.
@CrayKao IMHO ved denne prislåsning erstattes fuldstændigt med (fjern) kompressionsjustering.
Haha, det er rigtigt. Tilbage til svaret på spørgsmålet afhænger det af vejtypen. På asfalterede veje vil 29er-dæk være "bløde" nok til de fleste asfaltveje, og affjedring med / uden spærring er ikke så meget nødvendigt, men ved krydsforsøg er affjedring med spærring stadig et godt valg.
sov
2012-10-29 23:50:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lockout giver rytteren mulighed for justering af blæserventilen (hvor løs eller stiv kompressionskraften er på cyklen) hjælper ikke kun med at træde i pedalerne under klatring / fladsporstilstand, men giver også rytteren mulighed for at låse op, når man kører DH. High end gafler har evner til at låse ud / justere blow off, også justere rejse i farten, mens man kører, som en schweizisk hærkniv under ALLE forhold, og giver rytteren fordele til racing, all mountain, afslappet ikke konkurrencedygtig ridning også. Ikke-lockout gafler er enten til DH (200 mm vandring) eller billigere alternativer, hvor effektivitet i pedalering ikke er vigtig.

Malarky
2018-01-24 01:21:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis min cykel ikke havde spærring, kan jeg leve med den. På enkelt spor bruger jeg aldrig lockout. Når jeg er på fortov eller på relativt glatte brand- / serviceveje, bruger jeg lockout. Under disse forhold, låst ude eller ej, er der ikke meget forskel, mens du træder siddende. Jeg tror dog, at der er en stor forbedring i ydeevne, når man står på en stigning med affjedringen låst ude. Nogle ryttere låser aldrig chokket ud, andre kun lejlighedsvis. Beslutningen om at låse ud eller ej afhænger af terræn, kørestil &-evne såvel som simpelthen personlig præference.

Ja, jeg har siden opdaget, at min lockout er et fupnummer. Jeg har en RockShox Recon Silver gaffel, og efter at have bemærket, at den ikke låste ud, fik jeg min butik til at sende den til RockShox til reparation / udskiftning. Efter at have fået det tilbage, samme ting. Så nu kører jeg bare uden det. Jeg vil gerne have det til singletrack-bakker og fortov / grus, men ikke på min nuværende cykel.
@Macuser Jeg har den samme gaffel og lærte, at der ikke er nogen fuld lås på gaffelen for at undgå skader fra lufttryk, men den skal have en minimum svømmerindstilling og en maks.
Cray Kao
2018-04-24 10:46:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tilbage til den del af spørgsmålet:

Hvad det bruges til, og hvis jeg har brug for det.

Svaret afhænger af typerne af veje at køre på.

For en 29er har dækket selv leveret et vist niveau af affjedringsfunktionen.

Siden at til asfalterede eller ikke-asfalterede veje har du muligvis bare brug for en hardtail. Suspensioner med / uden lockout er ikke så nødvendigt. En hardtail 29er mtb vil også være lettere og dermed også velegnet til op ad bakke.

Men til grus eller x-prøve er affjedring med fjernbetjening stadig god at vælge. Det giver fleksibel køreoplevelse ligesom beskrivelsen i andre svar.

Jeg er lidt flov over, at jeg aldrig har markeret en løsning her ... Jeg skal redigere hovedspørgsmålet nu med en opdatering. Tak for dit svar.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...