Spørgsmål:
Hvorfor har freehub og kassette kun en position, der matcher?
user43286
2019-04-29 11:51:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

shimano cassette splines

Når jeg installerer kassette på min freehub, skal jeg sørge for, at mellemrumene stemmer overens. Der er 10 splines på freehub og 10 tilsvarende splines på kassetten. Mit første forsøg var bare at placere det i en af ​​10 positioner, men så fandt jeg ud af, at en rille på freehub er lidt større, og den tilsvarende spline på kassetten matcher den. Så der er faktisk kun en acceptabel position. Hvorfor er dette sådan? Hvorfor er ikke alle splines af samme størrelse?

Det lykkedes mig naturligvis at udskifte kassetten, så jeg beder dette ud af ren nysgerrighed, fordi denne "funktion" for mig virker irriterende, fordi jeg har brug for at se tæt for at matche tilsvarende splines, så jeg tænkte, at der må være en smart grund til denne adfærd.

Det sørger for, at de enkelte kædehjul er korrekt justeret efter hinanden.
Tre svar:
Nathan Knutson
2019-04-29 12:21:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tidlige kassetter (Suntour Accushift og Shimano Uniglide som nogle almindeligt forekommende eksempler) var ikke sådan. Splines var alle de samme, og der var ingen jagt efter den lille spline eller det store hul.

For at opsummere en masse historie var disse kassetter aktuelle samtidig med tidligt indekseret skift. Accushift og tidligt Shimano SIS fungerede begge, men ikke så godt ved moderne standarder. Tandhjulstænderne på nogle af dem havde forskellige udtyndede eller aksialt snoede bits for at fungere som et primitivt skiftehjælpemiddel, men de var i det væsentlige som de frihjulstandhjul, der kom umiddelbart foran dem.

Formentlig nok den vigtigste innovation i Shimano's hele historien blev de første Hyperglide-kassetter frigivet i 1989. Hyperglide bruger et system med kortlagte kædeudgangs- og indgangspunkter (de forskellige profilerede tænder på moderne kassetter) sammen med pickup ramping på siderne af tandhjulene for at lette glatte skift, der kræver et absolut minimum af finesse fra rytterens side. Det er puslespillet, der fik indekseret skift til at fungere rigtig godt og er blevet kopieret universelt. Men af ​​natur, for at det skal fungere, skal tandhjulene være i en som designet position i forhold til hinanden. Derfor går alle moderne kassetter kun på én vej.

Disse tandhjul blev nittet eller skruet sammen
OK, men de fleste moderne kassetter er en flok tandhjul, der er permanent fastgjort i en fast retning i forhold til hinanden. Så pointen er, at nøglen tillader kassetter, der er bygget op fra individuelle tandhjul, selvom det ikke er nødvendigt for de fleste i disse dage.
Nogle blev nittet, men nogle havde skruer for at muliggøre tilpasning eller udskiftning, og både Accushift og Uniglide brugte den lille tandhjul til at fungere som en låsering.
Det er ikke ukendt, at nittede sæt ikke er uhindret til at tilpasse dem: https://www.sheldonbrown.com/k7.html#custom
@DavidRicherby Min nuværende Shimano SLX 11-hastighedskassette har flere løse tandhjul - så det er ikke helt sandt at sige, at de fleste moderne kassetter er fastgjort sammen :)
user3378717
2019-04-29 17:19:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Natans svar ovenfor er fantastisk - bare en mindre ELI5, da det måske er lidt teknisk. Den fulde kassette fungerer som en enhed, ikke kun individuelle tandhjul, med ekstra riller / formgivning for at hjælpe med at skifte gear (se på siderne af tandhjulene, og du vil se, at de ikke er flade). Funktionen 'passer kun på én måde' sikrer, at disse gearskiftere fungerer korrekt.

AnT
2019-05-01 05:43:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du betragter kassetten som en helhed, betyder det ikke rigtig, hvordan den er installeret på freehub. Det vigtige er, at hver enkelt tandhjul er tilpasset forholdet til andre individuelle tandhjul. Hvorfor det er vigtigt (omskiftning) beskrives i Natans svar.

Hvis tandhjulene i vores kassetter alle blev nittet / svejset sammen på fabrikken til en solid ikke-demonterbar "superkassette", så ville vi behøver ikke disse forskelligt formede splines på freehub.

Men som du ved, er kun de indre tre store tandhjul typisk nittet sammen, mens resten frit kan udskiftes. Således har vi brug for disse freehub-splines for at holde tænderne ude ordentligt.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...