Spørgsmål:
Hvordan får man en låsbar frontophæng længere?
Starx
2012-03-20 14:12:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Låsbar affjedring er meget praktisk under hver tur. Men jeg har været vidne til et par tilfælde, hvor de går i stykker for tidligt sammenlignet med andre typer suspension. Låsene fungerer ikke effektivt, eller chokbevægelsen aftager.

For nylig opgraderede jeg min affjedring med en låsbar frontophæng af god kvalitet. Og jeg vil vide, hvordan man får det til at vare længere?

Jeg har en låsbar affjedring (Manitou Black) og har aldrig brugt den låst. Min begrundelse er: Jeg fik gaflen, fordi jeg vil have suspensionen. Desuden, hvis du får en overraskelse på din måde, er det bedre at have det til at fungere. Men det er selvfølgelig meget personligt.
@heltonbiker, Jeg har ikke noget imod at bruge det åbent, min bekymring er at få det til at vare længere.
To svar:
zenbike
2012-03-20 14:56:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ophængsgafler med lockouts er normen på enhver cykel af kvalitet i det nuværende marked.

De mest rigtige gafler af god kvalitet eller bageste stød, der er udstyret med en lockout, er også udstyret med en afblæsningsventil, som frigør låsen, når den rammer en bump, der overstiger det tryk, som låseventilen kan understøtte. Dette er designet til at gemme dit chok i en nødsituation.

Mere basale gafler eller ældre gafler har muligvis ikke denne blow off-funktion og kan derfor blive beskadiget, hvis der rammes mere end meget mindre forhindringer i hastighed, mens chokket er låst ude.

Selvom du har en meget god gaffel, anbefales det at bruge låsen til det tilsigtede formål, hvilket er at øge effektiviteten, når der ikke er behov for affjedring, og det betyder, at du bør undgå at køre grovere terræn med lockout aktiveret.

Også hvis du tvinger blæserventilen til at udløse, er du ofte nødt til at servicere chokket, før du kører igen.

Suspension er en af mere følsomme komponenter til korrekt vedligeholdelse og tuning. Hvis du behandler din gaffel rigtigt, skal det vare fint.

En ting, som mange mennesker ikke er klar over, er, at suspensionsgarantier er betinget af, at du udfører den nødvendige vedligeholdelse. For de fleste chok betyder det at genopbygge dem en gang om året. Tjek din manual, hvis du har brug for vedligeholdelsesplanen for dit særlige stød.

Så skal jeg låse suspensionen som standard og åbne den, når jeg har brug for den, eller åbne som standard og låse, når jeg har brug for det?
Det sikreste kurs fra et vedligeholdelsesmæssigt synspunkt er åbent som standard, men det afhænger af, hvor og hvordan du kører. Hvis du kører på vejen 90% af tiden, er låst som standard fornuftigt. Hvis du kører det off road det meste af tiden, er det åbent som standard at give mening.
@Starx Jeg vil sige: Åbn som standard. Nogle gange kører du bare, og affjedringen bobler slet ikke. Nogle gange er du på glat asfalt og prøver at holde tempoet med nogle stærke venner med mange sprints. Det er den typiske situation, hvor lockout gør en SAND forskel.
heltonbiker
2012-03-21 00:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med hensyn til den "sidste længere" del ville der være to tilgange:

  1. Suspensionen slides, mens den virker, på grund af friktion;
  2. Suspensionen, når låst, lider af stød og vibrationer, som begge understreger mekanisk hele strukturen og specielt låsemekanismen.

Jeg tror, ​​at den første årsag måske ikke er korrekt på ophæng af god kvalitet, der har gode skiver / O-ringe til automatisk rengøring af mudder og støv væk, og i disse tilfælde at holde det låst for længe kan det faktisk gøre støvopbygningen endnu større end en frit bevægelig suspension.

Så det forekommer mig, at det værste, du kunne gøre for at reducere levetiden på din gaffel, er at bruge den låst, når den faktisk skal være åben, det vil sige overalt undtagen meget meget glatte asfaltveje eller under lange stigninger eller under sprints .

Som for mig selv, som jeg sagde tidligere, låser jeg aldrig affjedringen, fordi jeg ikke kan mærke nogen ulempe ved at køre den åben, men masser af ubehag og endda ris ks fra at køre den låst. MEN jeg tror, ​​det afhænger af forudindlæsning (min gaffel er relativt fast), og med blødere ophæng, hvor bobbingen måske er for meget, kan låsning endda være nødvendig.

Rimelig tæt. Affjedringen er designet til at blive låst. Derfor har den en lockout. Men det er designet til at blive brugt låst, når der ikke er store forhindringer. Hvilket overlader til rytteren for at sikre, at gaffelen ikke beskadiges ved at køre den i den forkerte indstilling til det forkerte terræn ...


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...