Spørgsmål:
Pedal forbinder ikke med det samme
Nit
2014-06-12 23:44:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kører en temmelig almindelig Merida hard-tail mountainbike.
For nylig er jeg kommet til at bemærke, at når jeg begynder at træde i pedal (cyklen er allerede i bevægelse), kan det tage op til så meget som kvart omgang i pedalerne skal klikke og kæden begynder at trække i cyklen igen.
Hvad kan forårsage dette og vigtigere, hvordan kan dette løses? Er dette kun et problem med kædespænding?

Springer det over, når du bruger strøm, efter at den er fanget?
Springe? Kan du uddybe, jeg er ikke så fortrolig med cykelterminologi.
Seks svar:
keithmo
2014-06-13 00:39:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De dele, som Blam henviser til, er kendt som paler og skralde inde i friluftshub. Glidning kan ske af en række årsager, herunder slidt skralde, slidte paler, svage fjedre eller overdreven ophobning af fedt &-snavs i frihub.

http://dirtmountainbike.com/features/ work-freehub-body.html har en grundig forklaring på de forskellige freehub-typer.

Afhængigt af den hub, du har, består en reparation af enten rengøring, genopbygning eller udskiftning af freehub. Nogle freehubs kan genopbygges, andre er ikke og skal udskiftes som en enhed. Når det er sagt, er det ofte muligt at forlænge levetiden for en ikke-genopbyggelig freehub ved at skylle det gamle fedt & gunk ud og genfedt.

Mekanikeren i din lokale cykelbutik kan næsten helt sikkert tage sig af dette for dig . Hvis du er mere af typen gør-det-selv, har http://www.parktool.com/blog/repair-help/freehub-service trinvise instruktioner til flere forskellige freehub-typer.

Jahaziel
2014-06-13 00:43:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kontroller, om kæden ikke slæber, når du kører. Et lignende symptom skete med min cykel, årsagen var, at en slidt afstandsstykke inde i den frie krop var deformeret og forårsagede træk mellem frihjulsdelen og kroppen, hvilket fik kassetten til at anvende fremadgående moment på kæden. Dette forårsagede en slaphed på den øverste del af kæden, så da jeg begyndte at træde i pedaler igen, måtte jeg først tage slakken op.

I dette tilfælde hjalp smøring kun lidt og i en kort periode. Delvis genopbygning af den frie krop løste problemet (men det var et meget gammelt knudepunkt, og det blev snart brudt igen).

Hvis din cykel i stedet har et frihjul, kan du bare bytte det.

I nogle tilfælde kan snavs og snavs forurene smøremidlet inde i et frit legeme eller frihjul og forhindre palerne i at gå i indgreb. I sådanne tilfælde løser problemet med en genopbygning med frisk, ren smøremiddel. Nogle smøremidler bliver klæbrige med tiden og danner en goo eller pasta, der også forhindrer dele i at bevæge sig frit. Kuren er den samme som tidligere.

paparazzo
2014-06-13 00:13:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er højst sandsynligt, at det ikke er pedalerne, der klikker ind, men navet / frihjulet

Du har små fjedre på metal, der lader det klikke til at køre, men når du træder, fanger de.

Så hvis fjederen er slidt, eller metallet er slidt, går det muligvis ikke fast på den første og er nødt til at rejse til den anden (eller tredje).

En kvart pedal er meget bevægelse.
Dette bliver værre, da du har færre kontaktpunkter, og de bliver slået på.

Jeg ved, at du ikke spørger om enkelt hastigheds frihjul, men dette er en reference
frihjul
Forsøgsfrihjulet har 72 point for engagement for et hurtigere engagement

Kyst / tilkobling kan være i det frie hub eller det frie hjul
- fix hub og frihjul
- gratis hub og kassette

SheldonBrown

Du har muligvis et frihjul på cyklen
BIG.NINE 40-MD
I så fald kan du bare udskifte frihjulet
Men sandsynligvis har du gratis hub / kassette
Du vil se hub brugt til gratis hub, så bare fordi det siger hub ikke betyder, at det ikke er en freehub
Og du vil se udtrykket frihjul brugt til kassette
Men hvis de siger kassette de betyder typisk kassette

Jeg tvivler på, at dette er kæde.
Har du visuel slaphed i kæden?
En 1/4 omdrejning vil være kæde, der falder halvvejs ned til jorden, og du ville have problemer med kæden, der kommer ud.

kbenoit
2014-06-13 00:19:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grundlæggende er der 2 mekanismer i spil, så det skal være den ene eller den anden. En løs i kæden eller en brudt freehub.

Kontroller, at der ikke er noget løst, når du krydser kæden fra det mindste fad til det mindste tandhjul på kassetten. Hvis der er, skal du fjerne kædeleddet for at fjerne det.

Kontroller at din frihub begynder at trække i hjulet næsten lige så snart den begynder at dreje (fremad). Hvis det ikke er tilfældet, skal du skifte baghjul eller hjul.

Folk blander vilkårene, men kliket kan være i det gratis hub, og kassetten er bare gear. Eller du kan have et fast nav, og klik (kyst / aktiv) er i frihjulet.
Kaz
2014-06-13 19:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fordi du siger, at dette sker når cyklen allerede er i bevægelse , formoder jeg, at det, du oplever, er normalt. På de fleste cykler har det bageste nav en skraldemekanisme, der gør det muligt at frihjul i en retning. Det betyder, at når cyklen ruller fremad under sit eget momentum (eller ned ad bakke), bevæger pedalerne sig ikke. Desuden kan du pedalere baglæns, selv når du bevæger dig fremad.

Dette betyder også, at for at mærke modstand er du nødt til at pedalere tilstrækkeligt hurtigt til den hastighed, du går, og det gear, du er i Hvis du ikke træder hurtigt nok, føles det som om der ikke er nogen spænding i kæden, for i virkeligheden er der ikke: navet bevæger sig hurtigere end dig og frihjul, så kæden udøver ikke noget drejningsmoment .

Du skal træde hurtigere eller skifte til et højere gear (hvis det er muligt).

Der er også en chance for, at skraldmekanismen i dit hub ikke fungerer korrekt, så der faktisk er en vis løshed. Måden at kontrollere dette på er at stå stille med dine bremser helt tilkoblet og prøve at trampe fremad. Der skal næsten ikke være nogen slaphed i dit drivtog: pedalen skal ikke bevæge sig fremad, hvis cyklen er fastholdt. Hvis pedalerne kan rotere fremad, mens din cykel er forhindret i at bevæge sig, skal du lade den serviceres. Det ser ud til, at dit bageste kassetteknudepunkt eller frihjul muligvis skal udskiftes eller et andet problem i det samlede drev. Med andre ord reproducerer problemet sig, når cyklen ikke allerede er i bevægelse? Hvis ja: problem.

Boston Jammer
2019-01-19 05:01:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har lige fået en gammel 90'ers cykel (som ny med samme problem) og normalt er det det dårlige fedt, der bruges i ældre kinesiske cykler, der er fremstillet, der tørrer op og bliver til voks, der gør dette. Selvfølgelig kan det også være en masse andre ting. Tilsætning af let olie fungerer muligvis fra frihjulnavets åbne side, læg cyklen på siden tilsæt olie og lad tyngdekraften hjælpe det med at komme ind i frihjulet, og kør derefter cykel. Nogle opløsningsmidler eller WD40 kan fungere bedre på virkelig dårligt tørret fedt. Du bliver muligvis nødt til at rive navet fra hinanden og pakke om med godt fedt, hvis det ikke er et mekanisk problem, er det smøremidlet indeni. Held og lykke. PS Som cykelbud i Boston i cirka 15 år skabte jeg ordtaket "I denne forretning bryder du enten cyklen, eller cyklen bryder dig!" Vær god.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...