Spørgsmål:
Hvordan påvirker en cykels vægt den samlede oplevelse af at eje den?
Mike Mazur
2011-12-01 18:37:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er naturligvis meget sjovere at bære en let cykel op ad trappen sammenlignet med en tungere cykel. Er der andre aspekter af en cykel, der påvirkes af dens vægt?

Ville vægten f.eks. Påvirke håndteringen ved lave hastigheder? Højere hastigheder? Vender sig? Stabilitet i stærk sidevind, kraftig regn eller andre ugunstige vejrforhold?

Hvad siger vægten om en moderne cykels komponenter? Om dets holdbarhed eller pålidelighed? Vedligeholdelse? Slid?

Er lettere cykler altid bedre? Hvad ville være en rimelig vægtgrænse, under hvilken gevinsterne mindskes?

Som en uerfaren cyklist, der leder efter en ny cykel, er jeg usikker på, hvor meget jeg skal være opmærksom på dens vægt.

OPDATERING : hvilke specifikke vægtområder skal jeg kigge efter i disse dage? Hvad ville blive betragtet som meget tungt, rimeligt, og med hvilken vægt går vi ind i de mange tusind dollars pro racercykler?

Jeg fandt en billig fixie i Kina fixie i Singapore (hvor jeg bor) ; da jeg lærte det vejer 17 kg, indså jeg, hvorfor det er så billigt!

Hvis du er en uerfaren cyklist, er der ingen grund til at afskalle spande kontanter til en cykel, der er marginalt lettere. Det er meget nemmere og billigere at barbere 1 kg af dig selv end at barbere det af cyklen. Og forskellen i ydeevne vil stort set være ubetydelig.
I betragtning af at det er summen af ​​din vægt og cyklen, der betyder noget, tror jeg, at hvis du ser på pris og vægt, kan du se de faldende afkast for dig selv. Hvor meget er du villig til at betale for at barbere en hundrededel af din vægt af cyklen?
Afhænger meget af, hvilken type cykel du kigger på - mountainbikes er tungere, touringcykler er tungere. F.eks. Er Novara et anstændigt mærke, der sælges af REI udendørs udstyrsbutikker i USA. En Novara Randonee (mellemklassestålcykel) vejer 28 pund og koster $ 1200 USD. En Novara Divano (mellemcykel aluminium racercykel med carbon gaffel) vejer 24 pund og sælges til $ 850. Novaras entry-level mountainbike (affjedring, aluminiumsramme) vejer 31 pund og sælges til $ 400. Til sammenligning vejer en Cannondale Flash carbon frame mountainbike 23 pund og sælger til $ 2700.
Det skal bemærkes, at mange af anekdoter, der rapporterer, at folk kunne køre meget hurtigere / lettere med en lettere cykel, er (når ikke på grund af ønsketænkning), fordi den lettere cykel simpelthen var en bedre kvalitet, der passer bedre.
Du kan gå ned ad bakke lidt hurtigere med en tungere cykel, og det er en af ​​de bedste dele af cykling! ned ad bakke-hurtigere)
Elleve svar:
Daniel R Hicks
2011-12-01 19:56:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bortset fra det åbenlyse faktum, at dine cykler af bedre kvalitet (og bedre håndtering) har en tendens til at være lettere, er der ingen reel sammenhæng mellem vægt og ydeevne (bortset fra en beskeden effekt på acceleration og den åbenlyse effekt på bjergbestigning). p>

Men du kan generelt (med nogle undtagelser) antage, at en cykel, der er ret lidt (som 2x) tungere end andre i samme grundlæggende stil, er dårligt fremstillet med komponenter af dårligere kvalitet. F.eks. Er nav og fælge velegnet til at være stemplet stål snarere end bearbejdet aluminium, krumtappen er sandsynligvis en solid stål (med store, rå lejer) versus en 3-delt med legeringsarme og lejer af bedre kvalitet. Egerne er sandsynligvis bare forgyldt stål snarere end rustfrit. Pedalerne er sandsynligvis stemplet stål, og når du drejer dem, kan du høre lejerne rasle. Og rørene i rammen vil være så tykke og tunge, at cyklen vil føle sig stiv og "død".

Når det er sagt, er der ikke behov for en begyndende cyklist for at finde den lettest mulige cykel. F.eks. Vil en stålramme af god kvalitet måske være fem pund tungere end den tilsvarende aluminiumsramme, men stålrammen vil være billigere og mere holdbar. Andre komponenter kan også være sværere eller lettere, hvilket muligvis gør en forskel på 10-15 pund mellem to i det væsentlige identiske cykler, men ud over et bestemt punkt er lettere, dyrere komponenter (f.eks. Borede bremsegreb, ultratynde dæk) mindre holdbare end deres lidt tungere kolleger.

Endelig, hvis du stadig er fristet til at bruge yderligere 300-3000 $ for at få den ultralette cykel, så spørg dig selv, hvor meget du vejer, og om du ikke har råd til at miste en pund eller to. Den tungeste ting, langt på en cykel, er rytteren.

"ingen reel sammenhæng" - jeg vil sige, det afhænger. Sikker på, det er lille, hvis du ikke kører for hårdt, og du er i et fladt område. Men hvis du kører et eller andet sted med mange bakker eller på en pendlerute med meget stop og start ved lys, kan de åbenlyse effekter på ydeevnen være ret store.
Jeg sagde * (bortset fra en beskeden effekt på acceleration og den åbenlyse effekt på bjergbestigning) *, og jeg står ved det. Mellem en cykel af god kvalitet og en superlys en af ​​samme stil taler vi 5-10 pund. Måske hvis du vejer 110 pund, vil du bemærke forskellen, men den gennemsnitlige 180 pund mand ville ikke. Og hvis du pendler, tilføjer du sandsynligvis 10-15 pund stativer, tasker, lys, fendere osv.
+1 Okay, fair nok. Jeg synes bare, det føles ret vigtigt (ikke beskedent) for mig, når jeg kører med en tungere belastning end normalt, og betragter det som en reel del af ydeevnen.
@Blam - Dobbeltvægt af cykel og rytter, og du vil overhovedet være heldig at få acceleration. Og i betragtning af mine svagheder er det et trick at bare holde cyklen lodret.
Brian Knoblauch
2011-12-01 19:46:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er noget, der skal opleves. Gå og tag en old school beater cykel (som min gamle MTB, der vejer £ 35), kør den et stykke tid. Så stop ved en cykelbutik og se om de giver dig mulighed for at prøvekøre en dejlig letvægtscykel (normalt i størrelsesordenen 16-20 kg). Du vil blive overrasket over, hvor meget sjovere det er at køre på den lette cykel på grund af lydhørhed (håndtering, accel, bremsning)!

+1 undervurder ikke kraften i sjov for at holde dig motiveret og holde dig ridende!
Jeg kan helt se, hvordan vægten kan indvirke på det sjove ved at cykle. Tak for at bringe det op :-)
Hvad med at sammenligne en ny tungere med en ny let cykel eller en gammel tungere med en gammel let cykel, din sammenligning går galt, da enhver ny cykel føles en verden bedre end en gammel piskeris.
Jeg byttede min gamle piskeris mod en tungere god og robust touring / rejsecykel (også tungere end den nævnte MTB) - som jeg nu har nydt noget mellem (tror jeg) 30000 og 60000 km og fortsætter med at nyde.
heltonbiker
2011-12-01 20:08:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Til pendling kan en tungere cykel faktisk få dig forbrændt, hvis du kører hver dag. Jeg har en 18 kg cykel (fuldt udstyret mtb konverteret til bycykel) og en 10,5 kg cykel (stål 10 hastighed konverteret til fast). Jeg bruger begge til pendling, afhængigt af vejr og humør.

Specifikt når jeg bærer nogle ting på bagstativet (så er cyklen endnu tungere) sammenlignet med når jeg kører let med fixie, er forskellen i hvordan jeg bliver træt er enorm. Ikke kun på grund af bakker (der er nogle på vej), men også på grund af trafiklys, der kræver, at jeg stopper-og-går hele tiden i tung trafik (når det er gået, SKAL jeg faktisk gå!).

Nu hvis jeg kører på et lettere scenarie (åben vej), er forskellen, at den tungere cykel er mere behagelig, da den har mere masse til at absorbere uregelmæssigheder på vejen.

Alt i alt er det det er værd at have en tung cykel, specielt hvis du har en lettere til at udnytte den ekstra træning, du tjener ved at køre tungt.

Jeg glemte at bede om specifikke vægte i mit spørgsmål, så tak for at give nogle hårde data! Jeg vil opdatere mit spørgsmål.
user12919
2014-07-10 08:14:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er konstant forbløffet over den overvægt, der lægges på cyklernes vægt. Ja, det er vigtigt, men i forhold til andre faktorer er det ikke så vigtigt at beslutte, hvilken cykel der skal købes.

Lad os sammenligne en 20 lb cykel med en 24 lb cykel. Hvis dit budget er $ 1000 for en ny cykel, ville du vælge en 20 lb cykel med meget gode komponenter og en så-så følelse / pasform eller en 24 lb cykel med den rigtige følelse / pasform og overlegne komponenter. Den tungere cykel er 20% tungere ... men lad os stille flere spørgsmål.

  1. Hvor mange lange stejle stigninger er der på din typiske tur?
  2. Hvor ofte har du brug for at gøre lange / hårde accelerationer? Jeg spørger disse, fordi den eneste tidsvægt er en væsentlig faktor er, når du klatrer eller accelererer. I flade eller næsten flade sektioner af en tur er vægten praktisk talt ubetydelig. Og BTW for alle de stigninger, du laver, er der formentlig lige nedstigninger, i løbet af hvilken tid mere vægt virker til din fordel.
  3. Hvad (andet end vægt) kan hurtigt sappe din energi?
    • Grove gearskift på grund af mindre effektive bagskiftere (selv små rystelser kan bryde din rytme og slagtilfælde)
    • Dårlig kropsposition på grund af forkert pasform.
    • Dårlig teknik. (Min 80 år gamle mor svømmer regelmæssigt 1,5 km og kan kun gøre det på grund af en levetid på svømmeafstande, der kræver fremragende vejrtrækning og slagtilfælde. Jeg kan cykle 40 miles NP, men kan kun svømme et par omgange, fordi min teknik stinker.

Hvor meget vejer du?

Hvis du vejer 165 lb så er forskellen mellem de to cykler, inklusive rytterens vægt, er 2% !!! Ville du bytte det med bedre komponenter? Hvis du køber en ny cykel og er over 10 kg overvægtig, hvilket er langt størstedelen af ​​os, kan du forvente at spare mere i vægt ved at ride, end du kan købe en lettere cykel.

Endelig, medmindre du konkurrerer, er yderligere 5% af din køretid ikke så vigtig som hvor meget du nyder turen, som kommer fra (blandt andet) den samlede cykelkvalitet og pasform, ikke vægt.

Brug dine penge på den generelle cykelfølelse / pasform og kvalitet af komponenter. Spar vægt ved at ride mere. Du skal ikke bekymre dig unødigt om 1 MPH eller 3 minutter under en 1 times kørsel. Vi kører for at nyde livet og oplevelsen.

memnoch_proxy
2011-12-02 10:59:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svarene, der påpeger håndtering, kan også afvejes mod nogle andre praktiske kvaliteter, som hvordan du bruger og opbevarer cyklen. Som cyklister bruger vi meget tid på at plukke tinget op, nogle gange skal vi lægge det på, nogle gange lægge det ned, nogle gange bære det op ad trapper eller høje kantsten.

Jeg har en lang liggestol, en Xtracycle og en Trek 7200 landevejscykel. Jeg pendler på alle disse, som mine behov kræver. Langt den letteste af mine cykler er den lange liggestol, fordi den har mindre hjul, enkel alumniumramme med et sparsomt antal svejsepunkter og dårlige styr.

Heldigvis har jeg et skur at gemme dem i, og jeg hænger dem op på væggen ved deres forhjul. Liggestolen er let at reolere. Trek er overraskende vanskelig, fordi jeg ofte har lette systembatterier, våde dæk og fendere og et robust cykelstativ på. Xtracycle tager noget mere som et vægtbælte som forberedelse til at løfte det de fire tommer for at komme til krogen.

Ingen af ​​disse cykler ville være venlige for en lejebolig, der ønskede at opbevare deres cykel inde, havde at beskæftige sig med trapper eller smalle døråbninger eller ønskede at sætte deres cykel på bussen. Hvis jeg er nødt til at skubbe Xtracycle op ad en våd græsklædt skråning, beder jeg om, at mine fødder holder trækkraft.

Og til sidst har jeg mere end en gang ofte overvejet at trække min indenlandske flåde tilbage for en enkelt Brompton og utility trailer.

Som primært pendler / turist har jeg fendere, stativ, lys og batteri og en pannier eller to. (Fjernede til sidst frontstativet omkring 3 år siden, da jeg ikke længere laver touring, og det gør det sværere at parkere det.)
Angelo
2012-08-27 06:35:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En "let" cykel i disse dage er omkring 16 kg. At komme ned til den slags lette vægt involverer en masse optimeringer - det er ikke kun rammen, men også hjulene, krumtapene, styret og alt andet. Slutresultatet er noget, der er meget rart, men ret dyrt. Du vil ikke efterlade en sådan cykel alene på en offentlig gade, selv med en god lås.

For virkelig at drage fordel af en cykel, der lyser, skal du også være let. Hvis du ikke er under 10 procent kropsfedt, giver det ikke meget mening at afskalke 1000+ dollars for et par hjul. Med andre ord er det meget billigere og mere logisk at bare slippe din egen vægt først til et minimalt niveau, før du tænker på en seriøst let cykel.

Powder-Monkey
2011-12-01 22:43:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg siger det meget. Da jeg skiftede fra en ungdoms-MTB for mange år siden (jeg tror det var en Mongoose? Intet godt, bare en hel masse unødvendigt metal på rammen, der gjorde det tungt) til en specialiseret hardrock, der stadig var 10 år gammel, ændringen var fantastisk og det gjorde en verden til en forskel. Kombinationen af ​​en lettere cykel og generelt bedre konstruktion og komponenter var som nat og dag. Selv da var det en større forskel at køre på min Hardrock og tage min fars Bianchi til en testtur.

Virkelig, du kan få en cykel med en anstændig vægt for ikke så meget, og det er det værd - eller du kan gå rigtig billigt og få noget tungt og klodset. Jeg tror, ​​at hvis du gik til en cykelbutik og gav et par anstændige cykler en testtur, ville du straks kunne mærke forskellen i håndteringen. Det er lettere at opleve, hvis du for dig selv, end at få nogen til at forklare det for dig.

Jeg tror, ​​en anden vigtig ting at bemærke er, at jo lettere cyklen er, typisk jo dyrere og derfor højere ende. Hvis du ser på pro-cykler i TDF, er de inden for 16 pund. Ikke at alle har brug for en carbon racercykel. Plus, det er kun på det øverste pro-niveau, at ounce begynder at have betydning. Men hvis du ser på en forskel på 10 pund, er det det værd.

Hvis du er nysgerrig, er dette specifikationslisten over den andenplacerede TDF-rytter Andy Schlecks cykel fra 2011 TDF: http://www.bikeradar.com/gear/article/pro-bike-andy-schlecks-leopard-trek-madone-69-ssl-28915

Hvilken vægt vil du betragte som en "anstændig vægt?"
1981 Columbia
2015-04-14 09:18:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en trailer til min cykel ... Uden traileren har jeg gennemsnitligt 19 km / t. Forskellen mellem at tilføje det tredje hjul og 20 ~ 40 lbs er ca. 2 ~ 5 mph. Bare hold alt smurt og tunet.

Også stålrammer er mere fjedrende / behagelige end aluminium, da de absorberer flere af de ujævnheder osv. På vejen.

Den største forskel er i fælgen . Det drejer sig mest om at dreje fælgen - få vinkelmoment. Også kvaliteten af ​​dine nav og vigtigere end bundbeslaget.

Når du kommer i gang eller bomber ned ad en bakke, der skærer gennem vinden, er det, der bremser dig, så vælg en headsetstil, så du kan sidde op OG hunkerdown, mens jeg trækker vejret komfortabelt (jeg kan godt lide forfølgelsesstænger og dropstænger). Det er vigtigt at være i stand til at strække sig ud og udvide lungerne fuldt ud, mens du griber fat i dine styr.

Hein
2011-12-05 01:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rotationsvægt meget vigtig. Så lette hjul gør større end forskellen end lidt lettere ramme.

Fremskynder vægten af ​​hjulets hårde arbejde. Samme for krumtap.

Fra hvad jeg har hørt, er det at tilføje et pund rotationsvægt omtrent det samme som at tilføje 3 pund stationær vægt.

Når du træner tallene, er dette balderdash. Især er krumtapets inertimoment afrundingsfejl. Hjulene bidrager kun lidt mere.
+1 Ikke 3: 1. Rotationsvægt er 2: 1.
Adam
2012-08-26 13:15:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når jeg vælger en ny cykelopsætning, har jeg ikke tendens til at se på cykelens vægt komplet. Hvis du vil have en hurtigere cykel til færre penge, få en billig 2. håndsramme og gruppesæt, så skift de "tunge" hjul, der fulgte med, ud og få nogle lette hjul.

Der er en række grunde til dette.

1., jo tungere hjulet specifikt fælgen og tingene på ydersiden af ​​hjulet, jo sværere er det at accelerere. Det samme omvendt ved at stoppe

2. når centrifugering af hvert hjul har en gyroskopisk effekt, betyder det, at et tungt hjul er stabilt, men svært at ændre retning, hvilket gør hjulet trægt til at reagere og gør cyklen føler "tung". Husk .....

Centripetal force = Mass x (Velcocity ^ 2 / Radius)

3. Hvis du vælger dine hjul dit hjul eller har bygget dem til dig, kan du virkelig fokus på den rigtige balance mellem styrke og vægt for den type ridning du laver (vej, by, touring osv. osv.)

Jeg forventer at betale mindst lige så meget for hjul som jeg har for en ramme , andet ved rammen, de ER de vigtigste to ting på din cykel.

Jimbo99
2020-07-09 06:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad de fleste af disse svar ikke tager højde for, er at vægtforskellen er meget mærkbar, fordi et menneske driver en cykel. Lad os for eksempel se på biler og Lbs / HP, først er en Fiat 500 2.465 / 100, det er 24.65 LBS / HP. Gå ind i en 3.300 LB bil, der har 300 HK, og at LBS / HP falder til 11 LBS / HP. Motoren i en bil føler ikke følelsen af ​​vægtforskellen, det menneskelige legeme gør. Så hvis jeg har en 35 LB MTB fra Wal-Mart eller Target, kan jeg som cyklist producere det Wattage jeg kan uanset cykel. Cykelbutikken sælger en 28 LB moderne MTB. Lad os sige, at jeg kan producere 1 HP med mit fitnessniveau. Der er ingen måde, jeg vil træde på så meget af en ulempe i LBS / Watt eller LBS / HP. Den ekstra 7 LBS suger at bære en bakke, og den suger også ved at trække den rundt på flad jord. Acceleration, der opretholder hastighed, kræver mere indsats. Bare fordi du ikke bærer det i dine arme, betyder det ikke, at 7 LBS stadig bærer dig fysisk ud. At 7 LBS er 25% af den 28 LB MTB. Det er 1/5 eller 20% af 35 LB MTB. En anden ting, kontaktplasteret skaber også modstand, mere kontaktplaster med jorden bliver som en bremseklods, der trækker mod fælgen. I slutningen af ​​dagen arbejder du hårdere, og 2 cyklister med lignende kondition i løbet af en time i sadlen vinder hver gang.

Hvor meget vejer du? Hvad er yderligere 7 pund i forhold til den samlede vægt af cykel og rytter ??
Fair point - biler har et sted mellem 10x og 50x power-per-weight for en cyklist. Vi dækkede dette som svar på https://bicycles.stackexchange.com/a/69233/19705 Også cyklister foretrækker at foretrække watt / kilogram.
@DanielRHicks: For mig (66 kg rytter, 7 kg cykel) ville det være mere end en 4% masseforøgelse, som mere eller mindre direkte oversættes til 4% langsommere hastighed, når man klatrer bakker. For min kæreste eller andre lette mennesker er det endnu værre. Klatring handler kun om W / kg. Sidste uge rejste jeg med 10 kg bagage, bjerge får dig virkelig til at hader hvert gram af det.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...