Spørgsmål:
Hvad er den største komponentforskel mellem en billig landevejscykel og en dyr landevejscykel?
Chris Belsole
2011-05-24 18:30:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg handler rundt på cykler nu, og jeg ville gerne vide, hvilke komponenter jeg skulle se efter. Jeg taler ikke om rammen, kulstof eller andet, jeg mener typer af skiftere, bremser, krumtap, fælge osv.

Det lyder som om du er ny på at købe dyre cykler - Gør dig selv en tjeneste og køb fra en lokal cykelbutik (LBS). Du får brug for dem for at blive i forretning. Når du allerede kender svaret på dit spørgsmål, kan du strejke på egen hånd og købe noget på internettet.
Syv svar:
jackJoe
2011-05-25 00:26:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som med alt andet udstyr afhænger det af, hvor meget du vil bruge ...

Den største forskel mellem en billig og en bedre cykel er materialernes kvalitet og komfort / ydeevne de giver!

Jeg har flere billige cykler og to "bedre" cykler, forskellene mellem disse er:

  1. bedre derailleur system, begge for og bag, det gør en stor forskel!
  2. bedre skifter (den billige har en tommelfingerskifter, og jo bedre har en shimano-skifter af udløsertype), for mig har udløsertype shifter er en enorm forskel i komfort
  3. bedre bremser (du kan gå til v-bremserne, men der er nogle smag at vælge imellem; du kan også gå til en skive- bremse; også bremsearmene kan også gøre en stor forskel!)
  4. dæk, normalt har de billige cykler sub-par dæk og rør.
  5. selvfølgelig hjulet (gode fælge, gode eger, det har jeg bemærket!)
  6. rammen, vægt, styrke, form (billige rammer kan påvirke meget på den måde, du kører på, men ærligt talt har jeg haft billige rammer og elsket dem!)
  7. sæde, et godt sæde og sadelpind er vigtigt.
  8. generelt, gode materialer, der ikke går i opløsning efter nogen tid og modstår (som muligt) mod korrosionen.

Jeg har måske glemt noget, men dette giver dig en idé.

hvad gør forskellen i derailleursystemet? Du hævder, at der er en forskel, men du har ikke rigtig fortalt os, hvad det er. Kan du give mere forklaring?
@sixtyfootersdude fra min erfaring er derailleurs, der kommer med en billig cykel, meget svage (materialemæssigt) og ikke særlig nøjagtige (du kan springe tandhjul over), for ikke at nævne, at det sandsynligvis ikke er bestemt til trigger-shifters, i det mindste de billige dem jeg har. En * bedre * derailleur vil have en mere nøjagtig skiftefunktion, jeg kan garantere for denne, jeg har både billige og bedre cykler og er i færd med at bytte nogle komponenter, og derailleur vil være en at bytte. Husk dig, at jeg ser nogle fordele ved en tommelfingerskifter, men IMO-skifteren kan være nøglen, selv for denne skifttype.
@sixtyfootersdude desuden kan de billige derailleurs, som jeg har, og som muligvis kommer med de billige cykler, have en dårligere finjusteringsmekanisme, for eksempel kan kablet ikke "indstilles" i bagskifterens ende eller den høje + lav kalibrering er sådan, at jeg næppe kan se, hvad jeg laver, også fjedrene er meget dårlige.
Billige cykler leveres ofte med krumtap, der har svejset kædehjulene på krumtaparmene og kan ikke udskiftes uden at udskifte hele kranksættet og muligvis også bundbeslaget. Ofte er disse billige krumtap fremstillet af stål i stedet for aluminiumslegering på grund af de billigere omkostninger ved disse linjer. Stål er normalt ikke så ønskeligt til dette formål på cykler i højere ende på grund af den ekstra vægt i forhold til aluminium.
Bemærk, at lavere eger heller ikke nødvendigvis er en god ting. Hjul med høje ende med lave eger er typisk bygget bedre end nederste hjul (som måske ender med at veje mere end et hjul med flere eger) og er mindre holdbare.
GuyZee
2011-05-24 23:18:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter rammen er hjulene det næstvigtigste element i en cykel. Hjul er også de næstdyreste og til tider endnu dyrere end den faktiske ramme. Med hensyn til rådgivning om køb af en cykel, start med dit budget og tilbage i den bedste ramme, hjul, så komponenter kan penge købe. En anden strategi, som nogle fyre bruger, er at købe cyklen med den bedst mulige ramme / gruppo combo, så ved, at de vil opgradere hjul, når $$ begynder at flyde igen om et par måneder. Jeg har brugt begge disse strategier med succes, men foretrækker nu den første, da de fleste komponenter er meget gode ... men det er ikke tilfældet med alle hjulsæt.

Fra manchetten uden et alt for detaljeret svar, billig versus dyr kan opsummeres i fire ord: komfort, effektivitet, vægt og holdbarhed.

Hvis du giver mig en idé om, hvilken type ridning du ønsker at gøre, og hvor meget du vil bruge , Jeg vil med glæde give nogle anstændige heste til at se på. Eller hvis du ser på et par modeller og vil have feedback, er jeg sikker på, at du vil få mange svar, hvis du poster igen her!

Held og lykke!

M. Werner
2011-06-15 10:00:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

producenter af cykelkomponenter (der er ikke så mange) lægger universelt deres linje i "grupper". Disse går fra de billigste, som ofte slet ikke har noget navn, til de dyreste. Shimano's top-of-the -linje til landevejscykler er f.eks. "Dura-Ace". Med "Ultegra" nedenunder og derefter "105" osv. Bedre komponenter er lettere, ofte genopbyggelige og fungerer normalt på en meget "glat" måde. Ofte er forskellen næppe mærkbar ... Og i nogle tilfælde "bedre" komponenter er også mere komplicerede og har større sandsynlighed for behov for konstant justering.

Sandt så vidt det går. Efter min erfaring er der imidlertid sjældnere behov for justering i højere ende-komponenter sammenlignet med mere basale komponenter. Selvom deres ejere ofte er mere i tråd med, hvordan udjustering føles, og ofte er galne om at ønske perfektion. Så det kan føles som om det er sandt. Selv inkluderet :).
Jeg har ikke sammenlignet komponenter aktivt i cirka 20 år, men dengang var et problem, at komponentproducenter producerede et dusin forskellige modeller af stort set den samme ting - ofte en anden for hver cykelfabrikant. Dette forhindrede dig i at foretage en sammenligning af "æbler-til-æbler" af cykelkomponenter, da du aldrig helt vidste, om to forskellige modeller af f.eks. En afsporeren virkelig var væsentligt forskellige i kvalitet eller kun forskellige i modelnummer og måske finish. Dette har tilsyneladende ændret sig lidt siden Shimano fik monopol, men jeg ved ikke hvor meget.
madman2
2011-06-15 03:06:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En god skifter skifter glat, mens du er under tung belastning, dvs. mens du stadig træder på pedalerne.

De vil også være i stand til at opgradere eller ændre kassetten (bundt tandhjul bagtil) for forskellige gearforhold og vil have flere muligheder for at gøre det.

Det samme gælder for krumtapssættet, dvs. de 2 eller tre store tandhjul i pedalenden.

Zippy The Pinhead
2012-05-27 08:39:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nye vejcykler er generelt tilgængelige fra to kilder: din lokale cykelbutik (LBS) og online. Ikke alle mærker er tilgængelige fra begge typer distributionskanaler. Det gør det sværere at sammenligne æbler med æbler.

Også din LBS / mursten &-mørtelforhandler har sandsynligvis et godkendelsessalg, der starter en gang omkring august, hvor de forsøger at rydde lager, så de kan få plads til næste års modeller. Hvis du vil sammenligne æbler med æbler, skal du huske det. Du kan få nogle meget gode tilbud på denne måde, som det kan være svært at slå online. Online-kun-sælgere har næsten aldrig nogen form for stort salg.

På baggrund af dette skal vi se på et par eksempler.

Lynskey Helix med fuld Ultegra drivlinje ($ 4950 samlet)

vs.

BikesDirect Motobecane Le Champion med fuld Ultegra drivlinje ($ 2100 samlet).

Disse cykler er meget sammenlignelige i mange henseender. Begge har en titaniumramme, men Lynskey-rammen er lavet i USA, mens Motobecane-rammen er lavet i Taiwan. Lynskey-rammen har en vis cachet blandt cyklister, som Motobecane-rammen ikke har. Hvis du sammenligner de to rammer side om side, kan du finde ud af, at svejsningerne på Lynskey er lidt pænere end svejsningerne på Motobecane. (Rammebyggerne på Lynskey bruger muligvis flere lag svejsning for at hjælpe med at opnå det.) De andre komponenter er ret sammenlignelige; Jeg ejer og har for eksempel kørt mange miles på både Aksium- og Equipe-hjulene, og der er ikke meget forskel. Gaffelen på Lynskey er pænere og dyrere, men bortset fra det er alle komponenterne helt sammenlignelige med hensyn til pris og kvalitet. Du kan læse online anmeldelser af begge cykler, og de gennemgår begge gunstigt. Prisen for Lynskey er dog $ 2850 mere.

Dette er en slags sammenligning af æbler til æbler, idet begge cykler er tilgængelige online, og du kan få dem gennem visse forhandlere.

Tag endnu en trio landevejscykler, og sammenlign:

Trek Madone 4.7 med en mest Ultegra drivlinje ($ 3150 MSRP)

vs.

Specialzed Tarmac SL3 Expert med en mest Ultegra drivlinje ($ 3900 MSRP)

vs.

Motobecane Immortal Force med en mest Ultegra drivlinje ($ 1600 MSRP).

Se på specifikationerne for hver af disse; du har pænere hjul på specialisten, og der er andre forskelle. Men alle rammerne er lavet i Taiwan, så vidt jeg ved. En stor del i prisforskellen kommer fra at betale for distributionskanalen. Forhandleren skal tjene penge for at forblive i forretning. Trek & Specialized distribueres hovedsageligt gennem mursten & mørtelforhandlere; BikesDirect har distribution af mursten & mørtelforhandler, men hovedsagelig sælger de online.

Fuld information: Jeg kører en Motobecane Le Champion med titaniumrammen; Jeg har cirka 4100 miles på cyklen, og jeg er helt tilfreds med det. Jeg har også en Trek Fuel EX 8, som jeg scorede efter godkendelse fra en mursten & mørtelforhandler. Så jeg har ikke noget problem at købe nogen måde.

I bund og grund skal du beslutte, hvor meget du er villig til at betale for brand name cachet og LBS support. Men jeg synes det er rimeligt at konkludere, at de forhandlercentrerede mærker koster mere.

LBS-support er en stor ting for de fleste mennesker - det er svært at dimensionere en cykel ud fra bare målinger, især for folk der ikke har ejet flere cykler før.
James Piggot
2012-09-26 22:40:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er en stor forskel i komponentkvalitet, for eksempel har jeg en cykel udstyret med Ultegra og en anden cykel, der har blandet Sora og Tiagra gruppesæt. Som nævnt ovenfor er Shimano Ultegra ret dyr, mens Shimano Tiagra og Sora er tæt på bunden af ​​området.

Jo billigere Sora / Tiagra gruppesæt kræver konstant opmærksomhed, skifterne og bremserne føles svampede i det omfang, jeg udskiftede bremserne med Ultegra efter et par måneder, da Sora-bremserne følte sig usikre. Dette kurerede ikke helt problemet, da den største skyldige er skifterne / bremsearmene. Det er meget dyrt at udskifte dem.

Ultegra-komponenterne er stivere, da de bruger bedre materialer. De holder i årevis og korroderer ikke så meget som deres billigere fætre.

Det afhænger af brugen, racercyklister køber komponenter i topklassen, fordi de er lette og klarer sig godt selv under maksimal belastning og stress. Hvis du er en weekendkriger, der kan lide at potte rundt og ikke har brug for ultraeffektive bremser for at komme dig ud af problemer, skal du gå efter komponenter i den nederste ende.

Du glemmer det tredje segment af cykelpopulationen: pendlere. Folk, der cykler hver dag for ikke at gå hurtigt eller til motion primært, men for at komme fra punkt a til punkt b. Hvad vil de? Kvalitet? Holdbarhed? Omkostningseffektivitet? Svaret er alt det ovenstående. Jeg finder det at købe komponenter til min daglige pendling er det sværeste.
Sandt nok, jeg har en Dawes-pendlercykel, der er 14 år gammel, som har en meget grundlæggende bund i shimano-serien. Det fungerer for det meste fint med meget lidt opmærksomhed. Husk, min daglige pendling er to miles til jernbanestationen.
Sidste gang jeg opbyggede en cyklocrosscykel til mig selv, brugte jeg Dura-ace-skiftere, der kørte en Tiagra-frontskifter og en LX-bagskifter. Åh, og Ultegra krumtap
user4109
2012-05-19 12:31:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gå bare efter den billigste derailleur, du kan købe. De har alle en stor fjeder, to jockeyhjul og et udkragningssystem. Både dyre og billige slides næsten med samme hastighed. De bliver begge gummet op med crud. Når de er nye, skifter de identisk ... hvorfor ville de ikke ?. Når de virkelig er udslidte, vippes og skifter jockeyhjulene ikke så præcist. Måske er de få, meget dyre derailleurs med jockeyhjul, der bruger lejer, måske en smule længere (måske gør de det ikke, måske er de meningsløse) men hvorfor betale 4x for denne fordel?

Glem alt dette vrøvl om "bedre kvalitetsmateriale, bedre fremstillet" - og ingen kan fortælle dig, hvad der specifikt er bedre. Det hele markedsfører affald for godtroende forbrugere.

Hvis jeg forstår dig korrekt, bliver jeg nødt til at være uenig med dig. Hvis der ikke var nogen forskel i komponenter på en cykel, ville en WalMart-cykel være af samme kvalitet som en i en cykelbutik.
Jeg tror * brugerens * pointe er, at du ikke kan fortælle, hvad forskellen kan være, selvom du læser al markedsføringslitteraturen og anmeldelserne. Er komponent B virkelig bedre end komponent A fra samme producent, eller er det bare et andet lag maling. Husk at der er en stor fordel for mfgr at bruge det samme design, de samme matricer osv. Til at lave flere forskellige modeller.
Der kan være en forskel i metallurgien eller i finishen, men det er muligvis ikke - Hvis Shimano slår et nyt "Ultra-Super-Duper-Sexy" -mærke på en komponent og jakker prisen 30%, vil der være et antal af folk, der køber det, og Shimano vil have flere penge i lommen til stort set nul indsats.
Det faktum, at folk i øjeblikket vil købe en derailleur, hvis Shimano siger, at det er bedre, stort set på tro på, hvad de siger, er baseret på 50 års erfaring med Shimano's produkter og at finde ud af, at det, de siger, er sandhed. Dette omdømme er kun 2 generationer af produkt fra fejl på et givent tidspunkt. Hvis den næste generation kommer ud, og de siger, at det er det bedste af det bedste, og det er det ikke, så vil i det mindste flertallet af mennesker ikke købe generationen efter. Jeg er stærkt uenig i dette svar, og også med kommentarerne fra @DanielRHicks, naturligvis.
Der er nogle får, der vil købe hvad de får at vide, men de er ikke flertallet. Og gode produkter er ikke lavet til dem. De er de idioter, der køber knock offs og siger, at det hele handler om etiketten. De glemmer, at etiketten først skulle have en kvalitet og et ry for, at etiketten overhovedet var værd.
@zenbike - der er sådan en ting som en "Brand Whore", og i nogle brancher er det udbredt, og producenterne drager fordel af det for at maksimere overskuddet. I tilfælde af cykelkomponenter tror jeg, du har ret - du får det, du betaler for, men jeg vil gå så langt for at sige, at mange ryttere passer bedre, end de har brug for, bare så de kan sige, at de har det. Hvor mange, der synes, at 50 km er en stor tur, insisterer på, at 105 ikke er god nok?
@mattnz: Der er, som jeg sagde, folk, der køber for udseende eller skryterettigheder. Ligesom der er folk, der står i kø uden for Apple-butikken, en uge før frigivelsen af ​​en ny iPhone. Men hvis iPhone 5 kommer ud og er en crap-telefon, mister mærket tegnekraften for selv disse mennesker. Og hvis 2 i træk kommer ud på den måde, vil mærket dø, medmindre det gør noget spektakulært for at kompensere for det. Det faktum, at nogle mennesker ikke har brug for Dura Ace, betyder ikke, at der ikke er nogen forskel mellem Dura Ace og Tiagra eller endda Dura Ace og Ultegra.
At vælge at købe mere, end du har brug for, er mellem en person og deres tegnebog. Jeg har aldrig brug for Dura Ace fra et præstationsperspektiv, meget mindre den elektroniske version. Men jeg har råd til det, så hvorfor ikke? Jeg fortæller aldrig nogen, "du har brug for dette". Lad os være rigtige, en cykel vil køre på Tiagra eller 105, helt fint. Det går ikke i stykker eller holder op med at arbejde. Og du kan køre en VW Golf, også fint. Du har ikke brug for GTi. Men de er ikke det samme produkt eller den samme ydelse, og hvis du har råd til den pænere bil og sætter pris på dens ydeevne eller dens luksus, hvorfor ikke?


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...