Spørgsmål:
Hvordan kan jeg reparere kulstofskader nær min bundbeslag?
peachykeen
2020-05-30 22:57:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har haft et par knuste kædedråber, der spiste på min Open U.P. kulstoframme. Jeg troede, jeg bare havde nogle chips i kulstoffet, men i dag fjernede jeg min krumtap for en fuld cykelrengøring og indså, at kulstof i området omkring min bundbeslag er ret beskadiget. Jeg skal dog bemærke, at det kulstof, der holder bundbeslaget, ikke er beskadiget. Billederne nedenfor giver en ret god idé om, hvad jeg taler om.

Jeg undrer mig over, hvordan jeg kan gå til at reparere kulstof på min cykel. Jeg vil gerne gøre alt, hvad jeg kan, for at gendanne rammen så meget som muligt. Er der en slags kulstofindpakning, jeg kan få i Home Depot, eller noget der løser dette? Eventuelle tip, produktforslag og meget mere værdsættes!

Carbon Damage 1

Carbon Damage 2

Carbon Damage 3

Carbon Damage 4

Carbon Damage 5

Jeg er forbløffet over, hvordan det lykkedes dig at gøre den mængde skade uden at lægge mærke til det. Du kan enten håbe, at producenten tilføjede et ekstra fiberlag ovenpå (og simpelthen male over det) eller få en professionel reparation.
To svar:
Argenti Apparatus
2020-05-31 04:09:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det meste af denne skade er gennem malingen, men der er tydeligvis nogle hul i overfladen af ​​selve kulfiberkompositten. Jeg tror, ​​at hvis du vil være sikker på, at en reparation er god, bliver du nødt til at konsultere en professionel CFC-værksted. Chancerne er, at de kan slibe malingen af, glatte området og lægge et plaster over skaden.

Weiwen Ng
2020-06-01 22:33:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Denne Podcast for cykeltip indeholder et interview med Ruckus Composites, der reparerer kulstoframmer. For at være ærlig lyttede jeg til det for en uge siden, og jeg kan ikke huske detaljerne i indholdet. Jeg kan huske, at der er en masse tanker, der går til korrekt reparation af enhver strukturel kulstofskade. De er nødt til at overveje, hvor meget der skal forstærkes det beskadigede område, og med hvilke typer kulstof (f.eks. Cykler kan indeholde fiber med forskellige moduler). De har brug for at arbejde med fiberoplægget, f.eks. hvilken retning fibrene er i. De ultralyder rammen for at bestemme omfanget af skaden, så beslutter de, hvor meget de skal slibes af. Kulfiberstøv kan skade dine lunger, så jeg tror, ​​at denne operation skal udføres med åndedrætsværn. Forurening kan resultere i, at epoxy ikke binder ordentligt og fejler senere, så dette skal ske i et rent rum. For at høre Ruckus fortælle det, var der også noget af en indlæringskurve med kulstofreparation. Dybest set synes jeg, at der er nogle meget gode grunde til ikke at prøve dette selv.

Podcasten sagde, at kulstof er meget lettere at reparere end metal. Du kan kun reparere det beskadigede område. Hvis et metalrør tog strukturelle skader, er en reparatør nødt til at løsne rørene fra deres nærliggende samlinger og derefter svejse et helt nyt rør ind. Hvis rammen er af aluminium, skal de varmebehandle hele rammen (denne bit betyder, at aluminiumsreparationer er teknisk mulige, men sjældent omkostningseffektive).

Jeg vil være meget forsigtig med at sige dette: Selvom der er gode grunde til ikke at reparere dette selv, føler du tydeligt, at skaden kun er på overfladen. Dette indlæg på Singletracks.com viser en DIY-reparation af, hvad plakaten mente var en dårlig overfladepind. Jeg mangler faktisk erfaring med kompositreparation, men nogle kritikker kommer straks til at tænke på: vi ved ikke, hvor følsom epoxy er for hærdningstemperatur eller forurening, og hvis OP ikke kontrollerede disse faktorer, kunne denne reparation mislykkes senere. Ikke desto mindre var det en ikke-strukturel reparation, så det er muligt, at cyklen ikke påvirkes, selvom reparationen delamineret. Det reparationssæt blev købt på Amazon. Så der er over-counter-sæt til rådighed.

Med din cykel er skaden dyb nok til, at jeg spekulerer på, om nogen af ​​de faktiske kulfibre er blevet revet / slidt. Dette er hvad Argentis første sætning henviser til. Husk, at carboncykler er lavet af små fiberark som dem i reparationssættet, der er linket ovenfor, og de er viklet rundt om en dorn. I cykelindustrien tror jeg, at de fleste eller alle kulstofplader allerede er imprægneret med harpiks, men den harpiks er balancen i strukturen. Hvis du skraber overfladen af ​​en kulstofstruktur, er det ikke så slemt, men hvis nogen fibre er revet, ville jeg sende det til en professionel. Overvej også, at der kan være skader, du ikke kan se. Da du ikke kan huske, hvordan cyklen blev sådan, er det muligt, at det var en indvirkning snarere end bare en skrabe. Og dette område er sandsynligvis et af de mest stressede områder på cyklen.

Under alle omstændigheder har mange nuværende grus- og mountainbikes gummibumpere i området omkring nedrøret. Du kan også købe beskyttende rammebånd. Pinkbike gennemgik 7 mærker af beskyttende tape, og der findes flere mærker. Du undrer dig måske over, hvordan et tyndt lag tape muligvis kan beskytte mod stød. Svaret er mere, end du måske tror, selvom tape alene ikke kan afværge en massiv påvirkning af et rør.

Fantastisk svar. Tak for at dele så meget viden!


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 4.0-licens, den distribueres under.
Loading...