Spørgsmål:
Anti-punktering muligheder
Noe Nieto
2014-01-20 23:14:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kører på cyklen til arbejde. Men hver gang jeg får et fladt dæk, bliver min tidsplan ødelagt, fordi cykelbutikker ikke er let tilgængelige i min by.

Er der nogen anden mulighed udover punkteringssikre dæk?

Er dine dæk oppustet ordentligt? Er dit fælgbånd i god stand? Hvilken slags punkteringer får du? Kevlar-dæk med bælter (f.eks. Bontrager-hårdt etui) betaler ikke meget sanktioner med hensyn til rullemodstand over deres almindelige kolleger og giver lejligheder temmelig sjældent. Dækforinger er en mulighed, hvis skaden er ekstern, men de tilføjer modstand og kan forårsage ekstra skade, hvis de er installeret forkert. Der er også produkter som slim og tornefaste (tykke) rør. Se Mr.Hicks 'svar på http://bicycles.stackexchange.com/questions/18872/is-this-a-puncture-protection-thing/18873.
@batman fælgbånd ser OK ud. Punktering var forårsaget af en torn, som jeg fjernede. Problemet er, at punkteringen er placeret lige ved rørets midterlinie, og min plaster fungerede ikke godt.
Hvis torner er et alvorligt problem i dit område, skal du skaffe kevlarbælter og / eller tornefaste rør. Jeg kan ikke rigtig se en grund til ikke at give, at de ikke er lige dyre.
Hvis det var en blå måne ting, så bare gå videre med dit liv.
Se også: [Hvilken type dæk kan forhindre geitehoveder?] (Http://bicycles.stackexchange.com/questions/27/what-type-of-tires-can-prevent-goatheads) for punkteringsbestandige dæk.
Fire svar:
psycling
2014-02-04 23:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I årenes løb har jeg beskæftiget mig med en række punkteringsfremkaldende problemer, der spænder fra ørken torner til knust glas til negle og spidser og metalskår. Mens jeg er enig med de andre svar her, at du ikke bør forvente et punkteringssikkert dæk, er der nogle ting, du kan gøre. Nedenfor er nogle af de tip og tricks, som jeg har hentet gennem årene. Det bedste svar for dig vil afhænge af, hvilken slags cykel du bruger.

  • Start med et punkteringsbestandigt dæk af høj kvalitet. Jeg ved, du bad om andre muligheder, men et kvalitetsdæk kan gøre hele forskellen. Schwalbe Marathon Plus HS 440 er let det mest punkteringsbestandige dæk, jeg nogensinde har brugt. Jeg er ankommet på arbejde med ~ 50 ørken torner fast i disse dæk uden at miste luft. Flere detaljer tilgængelige her: http://www.schwalbetires.com/bike_tires/road_tires/Marathon_Plus_HS440. Mindre flittige muligheder (der er mere velegnede til landevejscykler, hvor vægten kan være en bekymring) inkluderer Continental 4000s og Continental GatorSkin-dæk.

  • Sørg for, at dine dæk er oppustet korrekt. Og dobbelttjek trykket mindst ugentligt.

  • Undersøg og udskift dine dæk ofte. Når dine dæk bliver for tynde, er de mere tilbøjelige til punkteringer. Selvom der ikke er nogen nøjagtig videnskab om, hvornår du skal udskifte et dæk, har jeg en tendens til at gøre det hurtigere end senere og har fundet ud af, at dette reducerer antallet af lejligheder, jeg får markant.

  • Overvej at bruge et tætningsmiddel inde i dine rør. Dette er en væske, der hjælper med at lappe små huller i røret, når der sker punkteringer. De to førende muligheder her er Slime og Stans. Slim er tykkere og sælges både forudinstalleret i et rør og separat (til injektion i ethvert rør). Stans er tyndere og sælges kun separat (så vidt jeg ved). Du kan bruge et billigt sprøjtesæt til at injicere fugemassen i et rør gennem ventilspindlen. Når et dæk roterer, spredes fugemassen i hele røret. I tilfælde af en punktering blandes luften, der skynder sig ud, med fugemasse, hvilket resulterer i, at punkteringen bliver patchet i farten. Når det fungerer ordentligt, mister du måske kun en lille smule luft og behøver ikke engang at gå af din cykel. Selvfølgelig skal du udskifte den luft, når det er muligt. Og afhængigt af punkteringens størrelse kan du muligvis også vælge at udskifte det rør. Typisk anbefales slim til dæk med lavere tryk, mens Stans fungerer godt i dæk med højere tryk på grund af kompromiser, der er forbundet med tykkelsen af ​​hvert tætningsmiddel.

  • Endelig, da jeg boede USA sydvest med masser af ørken torner, nogle mennesker brugte en opsætning, som de kunne lide at kalde "systemet". Dette involverede at tage et gammelt dæk og skære perlen af. Installer derefter dette gamle dæk mellem dit rør og dit nye dæk. Det andet lag gummi giver en kraftig barriere mod punkteringer. Selvfølgelig er det også tungt og meget smerte at installere. Jeg vil foreslå, at dette er noget ekstremt, men jeg kender folk, der elsker det, så jeg regnede med, at det var værd at nævne her.

Når du har taget alle disse forholdsregler, skal du altid medbringe de dele og værktøjer, der er nødvendige for at skifte en lejlighed. Med held reducerer ovenstående forslag betydeligt dit behov for at bruge sådanne ting. Men det er altid bedre at være forberedt. Afhængigt af din cykel vil du måske gerne have 1 eller flere rør, en bærbar pumpe, dækhåndtag, CO2-patroner, et tube patch kit (jeg kan personligt ikke lide disse, fordi jeg finder ud af, at det er ofte et spil at få en god patch tilfældigt, men nogle mennesker elsker dem) og nogle nitrilhandsker.

Mange tak. Jeg er ligeglad med cyklens vægt, så "systemet" giver mig meget mening. Tak for tiden til at skrive med så mange detaljer, masser af tricks !!
"Systemet" er i det væsentlige bare et hjemmelavet dækfor, og der findes en række af dem på det kommercielle marked.
Det ligner en hjemmelavet dækforing, ja. Baseret på de dækforinger, som jeg kender, er "systemet" tykkere og giver ekstra sidevægsbeskyttelse. Så måske kan det ses som en kraftig dækforing. Den ekstra tykkelse er mest nyttig til at beskytte mod små skarpe genstande som gedehoveder / ørken torner eller glas.
Gary E
2014-01-20 23:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Medmindre du kan finde solide gummidæk til din cykel, er der virkelig ikke sådan noget som et punkteringssikkert dæk. Du kan få dæk, der er mere modstandsdygtige over for punktering, men de kan og vil stadig gå fladt - bare ikke så ofte.

Hvorfor har du brug for en cykelbutik for at reparere et fladt dæk? Du kan nemt gøre det selv. Alt hvad du behøver er en lille sadeltaske til værktøj og:

  1. Et sæt med 2 eller 3 dækhåndtag
  2. et ekstra rør
  3. en CO2-oppustning eller lille pumpe

enter image description here

Det er ret nemt at udskifte dækket selv. Se: Udskiftning af et cykeldæk Brug dit ekstra rør, så du ikke behøver at tage dig tid til at lappe et rør.

Du vil måske også medtage:

  1. Et patch-sæt til cykeldæk
  2. Et cykel-hex-værktøj

De ekstra værktøjer ovenfor giver dig mulighed for at foretage andre rutinemæssige reparationer on-the-fly og justeringer. Patch ket er praktisk, hvis du har 2 flader på en dag ELLER får et større snit i dit dæk - du kan patch det faktiske dæk i sig selv (indefra) . Sekskantværktøjet giver dig mulighed for at justere indstillet højde, rette dit styr osv.

Jeg kan ordne et fladt forhjul på under 10 minutter og et baghjul på mindre end 15 minutter. Vej hurtigere end at finde en cykelbutik.

Jeg finder ud af, at at fjerne et baghjul uden at få fedt på dine hænder er næsten umuligt, og at fjerne begge hjul, når det er vådt ud, vil gøre dine hænder beskidte. Så for en pendler er det nyttigt at tilføje et par handsker til sættet. Hvis du bruger engangshandsker, tager de næsten ingen plads overhovedet.
Tak for tipet. Jeg forsøgte at ordne lejligheden to gange, men det mislykkedes, derfor tænkte jeg: "nej, jeg køber bare et helt nyt rør. Måske skulle jeg prøve at lappe igen, eller måske er der et andet hul i det indre rør.
Handsker er en god idé. Der er også små pakker håndrens på håndklæder, der er praktiske.
Jeg havde tidligere problemer med at lappe, indtil jeg indså hemmeligheden. Du skal vente, indtil limen (gummicement) er tør (ca. 5 minutter), før du lægger plasteret på dækket. Dette er fuldstændig ikke-intuitivt. Jeg anbefaler også at bære et rør (eller to) og udskifte røret, når du er på farten, fordi det er meget hurtigere. Derefter kan du lappe dækket, når du er hjemme, og du har mere tid til at lade limen sætte ordentligt.
@Kibbee: Manualen, der følger med patch-sæt, angiver nøjagtigt hvad du beskriver, så jeg kan ikke se, hvordan dette er en hemmelighed på nogen måde.
@arne Nogle mennesker insisterer på ikke at læse manualen eller ikke læse omhyggeligt nok.
@Kibbee: Det er bestemt sandt.
Du skal også altid pakke et * ekstra indre rør *. På den måde kan du hurtigt rette fladen ved at skifte røret. Derefter kan du senere lappe punkteringen på din fritid under tørre forhold og bruge det reparerede rør som det nye reserve.
Det kan også være vanskeligt at holde regn fra limen / plasteret - en anden grund til at bære et rør som din primære reparation.
andy256
2014-01-21 05:36:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Andre svar og kommentarer har dækket "hårdere op" -tilgangen ret godt. Her er to teknikker, du kan bruge:

Det er ikke meningen at være nedladende, men se, hvor du skal . På dine pendler er dette lettere sagt end gjort, fordi din hovedopmærksomhed skal være på trafikken for sikkerheden. Men hvis du ser glas eller andet affald på vejen, kan du prøve at undgå det ved at gå 'rundt om det eller bunny hoppe over det (ikke hvis du har tasker). Og hvis du gentagne gange ser affald i samme område, kan du søge efter en renere rute.

På en cykel, hvis du ved, at du er løbet over noget affald, børst dine dæk stærk> med din hånd. De fleste punkteringer opstår ved, at dækket "samler" en skarp genstand og derefter hammer det gennem dækket ved gentagne gange at ramme det på vejen, når hjulet roterer. Selvom jeg aldrig har skadet min hånd ved at gøre dette, giver det mening at bære cykelhandsker. Du ved næsten aldrig engang, om der var noget at børste af. Selvfølgelig, hvis din cykel har mudderbeskyttere, er denne mulighed ikke en starter.

Sådan børstes dine dæk

For sikkerheden skal du sørge for kun at børste dine dæk på et sted, hvor dækket bevæger sig væk fra gafler og bremser!

Forhjul: Mens du fortsætter med at køre, skal du nå ned til toppen af ​​forhjulet foran på gaffelen, og læg forsigtigt en del af din hånd (jeg bruger delen mellem min tommelfinger og pegefinger) mod det bevægelige dæk. Du behøver ikke at trykke, bare berør det, når det børster forbi din hånd; det er tilstrækkeligt til at fjerne affald, der klæber til dækket. Sørg for, at du børster i mindst to omdrejninger af hjulene.

Bagdæk: teknikken er den samme, men det er lidt sværere at gøre. De fleste mennesker har brug for at se, hvor de lægger deres hånd, fordi det er let at stikke fingrene ind i de bevægelige eger (det gør ondt)! Læg din hånd mod det bevægelige dæk foran bagstøtten, men tæt på det. Hold dig godt væk fra nedrøret: Der er normalt ikke tilstrækkelig afstand mellem dækket og nedrøret til din hånd, så det gør også ondt at få din hånd derhen.

Børstning af dine dæk stopper ikke alle punkteringer, men det stopper mest. I 5 års pendling kørte jeg på min touring-cykel (den har mudderbeskyttere) og ville få punkteringer som alle andre. Derefter skiftede jeg til min landevejscykel på samme rute og samme opmærksomhed, hvor jeg kørte, og punkteringerne faldt til seks på ti år (inklusive en uge, hvor jeg havde 3) og 50.000 km (30.000 miles). p>

Jeg synes ikke, at børste dine dæk, mens du kører med dine hænder, overhovedet ikke er en god idé - hvis der for eksempel er glasskiver, vil jeg hellere have dem i mit dæk end i min hånd. Og bare fordi det ikke er synligt på et roterende dæk, betyder det ikke, at det er der - du kan muligvis ikke løse noget, før det indlejres i din hånd. Folk brugte i stedet ekstra eger eller noget til dette i stedet for, men ligesom at lege forkert med en splinter, er chancerne for, at du skubber nogle ting ind. At vælge ting, der gik gennem dækket derhjemme, eller når du udskifter en flade er dog godt, med tykke handsker.
Langdistancecyklister bruger undertiden noget (kaldes det en "tredje hånd"?), Der forsigtigt børster forhjulet for at børste små stykker ting væk. Men nogle gange skal du bare stoppe og børste dækket af.
Og jeg formoder, at forskellen i punkteringer med de to cykler havde mere at gøre med de forskellige dæk end tilstedeværelsen af ​​fendere.
@Batman Derfor foreslår jeg at bære handsker. Men med handsker eller uden har jeg aldrig haft noget i hånden i løbet af de 40 år, jeg har gjort det. Heller ikke nogen jeg kender. Hver til sin egen.
@DanielRHicks En rimelig mistanke :-) Touringcyklen havde imidlertid kevlarforstærkede klemmer med tung slidbane (ingen drejeknapper), og landevejscyklen havde 280 gm singler i 8 år, og så skiftede jeg til lette clinchers. Derfor min konklusion, at det er børstningen, der gjorde den store forskel.
@DanielRHicks Ja, jeg prøvede en sådan enhed i et stykke tid (jeg tror det blev kaldt en stenplukker; interessant at det også kaldes en tredje hånd :-). Jeg brugte det kun på det bageste dæk på den touringcykel, jeg har nævnt, og har aldrig observeret nogen forskel i punkteringer mellem for og bag.
Alt jeg ved er, at jeg har fundet punkteringer næsten ikke eksisterende med Kevlar-bælte dæk.
Ja, de er gode. Jeg fandt ud af, at jeg ville få glasskår eller fragmenter af tråd, som (tilsyneladende) ville arbejde sig igennem. Ved pendling af 150 km om ugen var en punktering hver 1-2000 km stadig for ofte. De ser altid ud til at ske på ubelejlige tidspunkter!
Jeg tror ikke, at det generelt er en god idé at anbefale at børste dækket under bevægelse. Ikke alle har de samme cykelfærdigheder, og det tager kun et øjebliks uopmærksomhed eller en uventet bump i vejen for at få en finger fanget i egerne eller en handske fanget mellem bremsen og fælgen.
plh
2014-02-12 23:35:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvilken type cykel kører du, og hvilken bredde er dækkene? Ser man på svarene, er det eneste, jeg ikke kan se, en henvisning til bredden på dæk. Smalle racercykeldæk får flere lejligheder, der har bredere hybrid- eller trailecykeldæk. Da jeg pendlede på en cykel, brugte jeg Bontrager Hard Case og dækforinger og fik stadig for mange lejligheder. Hvad der udgør "for mange lejligheder" varierer naturligvis fra person til person, men da jeg skiftede til en hybrid (med den samme type dæk opsat, undtagen bredere [32mm]), sluttede mine problemer.

Er du sikker på, at der ikke var noget andet galt? Med korrekt oppustede hardcase-dæk er det ret svært at få en flad. Selvfølgelig er der dog mindre volumen = mindre dæmpning, så de tager mere sandsynligt skade.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...