Spørgsmål:
Reparationsservice specielt til cykelpendlere?
errantlinguist
2016-05-06 16:19:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke sikker på, om dette spørgsmål passer til dette websted, Startups SE eller ingen af ​​dem, men her går det: Findes der allerede nogen form for forretningsmodel, der passer til cykelpendlere til hurtige reparationsproblemer? Hvis ikke, hvorfor ikke? - er dette ikke en levedygtig forretningsmodel?

Baggrund og motivation

Hvor jeg bor, hvis der sker noget med min cykel, og jeg har brug for det er repareret, ventetiden for at blive repareret er mindst to uger når som helst på året, der er ikke 90% chance for nedbør og / eller temperaturer under frysepunktet. Men for folk, der bruger deres cykel som pendlingsmiddel, er dette naturligvis problematisk. Desuden, hvis jeg fortæller folk i cykelbutikkerne: "Jeg har brug for min cykel for at komme på arbejde [f.eks. I morgen, mandag osv.]" Er de dybest set ligeglad med : Til deres bundlinje , der er ingen forskel mellem en person, der har deres cykel i kælderen 10 ud af 12 måneder om året og skal få den repareret, og en person, der cykler 365 dage om året.

Alternative løsninger

Da der ikke er nogen måde for mig at kaste penge på mit problem (se motivation ovenfor), når jeg har et alvorligt problem med min cykel på en hverdag, annullerer jeg dybest set alt, hvad jeg har planlagt om aftenen, køber de nødvendige dele lige nu fordi alle steder i byen, der sælger cykeldele, lukker snart og derefter tilbringer aftenen derhjemme forsøg på at få cyklen til at fungere på en skin-fisted måde ved hjælp af YouTube-videoer da jeg aldrig har været nødt til at håndtere dette problem før.

Selvom denne metode til "løsning" af mit problem tvinger mig til at lære ting om min cykel og udøver min kreativ iveness, som du måske har gættet gennem mit sprog, er det ikke en behagelig oplevelse.

Konklusion

Jeg ved med sikkerhed, at jeg ikke er den eneste, der pendler dagligt på cykel, og de andre pendlere, jeg kender, faktisk gør alt arbejdet på deres cykler alene derhjemme. Bortset fra de mennesker, der faktisk nyder at gøre dette arbejde selv, forestiller jeg mig, at der er en enorm markedsniche, som ikke udnyttes ... så hvorfor er det ikke? Er jeg det eneste menneske i live, der kan lide at cykle hver eneste dag, men hader at arbejde på dem og har de økonomiske midler til at betale en anden for at ordne dem?


† Måske medarbejderen, der taler til mig faktisk bryder sig , men da han ikke kan gøre noget for at få mig til at vente mindre end to uger, er selve virksomheden (der henvises til med magiske "de") har bevist, at det faktisk ikke er ligeglad. Dette er det samme med hver eneste butik i dette land. Den eneste forskel andre steder kan være, at du i større byer måske har en chance for at finde en butik, der ikke har lige så lang ventetid.

Hvor ofte har du brug for en reparation, som du har brug for for at gå til en butik / at få det gjort i en butik ville være en hurtigere mulighed? Det sædvanlige udskiftning af dæk / rør / bremseklodser / kæde / kassette kræver et minimum af værktøj, som enhver pendler skal have.
Ganske vist bliver hyppigheden af, at det sker mindre og mindre, fordi jeg ironisk nok bliver tvunget til at lære at ordne disse ting selv. På den anden side, hvis en sådan "hurtig reparation" -tjeneste havde været tilgængelig for mig, ville jeg give dem penge i stedet. Alligevel vil jeg * ikke * f.eks. skift en kassette: Jeg kan ikke lide at snakke med ting, der er ikke-intuitive (dvs. du skal have gjort det en gang ordentligt for at vide, hvordan man gør det ordentligt), kedeligt og beskidt, endsige bruge timer på min fritid til at gøre det - derfor foretrækker jeg åbent at give penge til en anden til at gøre det for mig.
Jeg vil anbefale at få en billig anden cykel. Det tager længere tid og med lavere komfort at arbejde, men det er meget bedre end at gå eller offentlig transport.
Afhængigt af hvor du bor, er der mobile reparationstjenester, der kommer til din dør (f.eks. [Velofix] (http://www.velofix.com/)). Reparationer bliver også lettere med tiden og erfaring, og når du opbygger en deleforsyning.
Også et venligt smil og et tilfælde af øl kan virkelig bumpe dig i reparationskøen.
Så vil du have AMA af cykler? * "Ja, jeg har et fladt dæk på nordgående 14. st., Kan du sende en lastbil?" *
Min cykelbutik har altid et antal brugte cykler til salg, som de låner til reparation af kunder.
@Batman Jeg tror, ​​du overvurderer massivt reparationsevnerne hos den gennemsnitlige pendler. Jeg tvivler på, at de fleste mennesker, jeg kender, kunne reparere en punktering eller udskifte bremseklodser. Alt i driv toget er langt uden for den gennemsnitlige pendler rækkevidde.
Seks svar:
gerrit
2016-05-06 17:37:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du har ikke brug for en sådan reparationsservice. Der er en anden, mere praktisk løsning: en lånecykel.

I Holland bruges de fleste cykler af pendlere, så fremskyndelse ville ikke fungere. Der er dog også mange steder, der lejer cykler. En god cykelbutik kan simpelthen have et par dusin cykler ved hånden, som de derefter låner ud til en (almindelig) kunde, så de stadig kan gå på arbejde, skole, sociale udflugter osv.

Dette er allerede almindelig praksis i Holland. Jeg tror, ​​der findes bilgarager, der gør det samme, så jeg kan ikke se, hvorfor det ville være anderledes for cykler.

Hvis cykelbutikken ikke er villig til at låne dig en cykel, og du har pengene , kan du bare leje en cykel for at dække den periode, du ikke har adgang til din egen. Hvis det sker ofte, kan du købe en sekundær cykel til samme formål.

De er i det mindste ikke særlig almindelige i USA. Jeg kender kun en butik, der gør det, og det er normalt kun til reparationer, hvor en del vil tage et stykke tid at komme ind (og du skal håbe, at der er noget i din størrelse).
Jeg vil acceptere dette, for så meget som jeg ikke vil indrømme det, er dette grunden til, at en sådan idé aldrig ville fungere.
Batman
2016-05-06 18:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg synes, at dette arbejde er meget afhængigt af, hvor du bor, og jeg tror ikke, det ville fungere de fleste steder. Du har brug for nok folk på markedet, der bruger denne service (som sandsynligvis ikke findes de fleste steder). Og folk skal være villige til at betale den præmie, du har brug for for at have denne type forretning. Cykelbutikker er ikke lige så meget rentable mange steder i verden til at begynde med.

Lad os bare overveje kædedrevne cykler, der enten kører med en hastighed eller derailleur.

Til reparationer / tjenester såsom:

 • Udskiftning af rør / dæk (dækhåndtag + pumpe)
 • Udskiftning af bremseklodser (sekskantnøgle)
 • Justering af fælgbremser (sekskantnøgle / skruetrækker)
 • Justering af visse skivebremser (sekskantnøgle / skruetrækker)
 • Afstemning af visse aspekter af cykeltilpasning (sandsynligvis sekskantnøgle eller ingen nødvendige værktøjer)
 • Finjusteringer til skift [Dette er sværere end det lyder - at genvende en skifterbøjle uden måleren og et reparationsstativ kan være irriterende. ]
 • Installer pedaler (lille halvmånenøgle / pedalnøgle)
 • Installer tilføjelser som stativer, lys
 • Smøring

det er muligt for en fyr at komme over og udføre arbejdet på din cykel hurtigt med en lille pose værktøj. Nogle af disse ting vil være mere bekvemme med et reparationsstativ.

Med en lidt større pose værktøj kan de:

 • Kabelkablet til din cykel (kabelskærere, fil, syl)
 • Udskift en kassette (kassetteværktøj (er), kædepisk, halvmåne skruenøgle eller Park værktøjskædepisk x 2)
 • Udskift et frihjul (frihjulværktøj (er) ), halvmåne skruenøgle / Park Tool kædepisk)
 • Udskift en kæde (kædeværktøj)
 • Udskift krumtap (krumtaptrækker, sekskantnøgler)

Bemærk, at du skal bære et par forskellige frihjulsværktøjer. Kassetteværktøjer er mindre varierede.

For mere komplicerede opgaver såsom:

 • Ompakning af nav
 • Truing hjul
 • Udskiftning af eger
 • Udskiftning af bundbeslag
 • Headset-service
 • Omstillingsskifterbøjle
 • osv.

De skal komme til butikken.

Bemærk! For de fleste af disse reparationer skal butikskaren komme til dit hus med alle de kompatible dele. De må også antage:

 1. Du ved, hvilke dele der er til din cykel.
 2. Du ved, hvilke reparationer der faktisk er nødvendige for din cykel.
 3. ol>

  (1) er meget usandsynligt - de fleste mennesker kender ikke en kædekæde fra en kassette. I betragtning af at (2) bliver hårdt.

  Så fyren skal komme til dit sted med en velassorteret platform til service, som en blikkenslagervogn fyldt med cykelværktøj til de ud over 5 minutters reparationer ( som du sandsynligvis ville være bedre stillet med at lære at gøre alene, alligevel). Og han skal være rimeligt på lager til dagen for en række forskellige cykler. Ud over omkostningerne ved at køre varevognen og betale en mekaniker for at gå ud til disse steder, tror jeg ikke, at en butik med rimelighed kan tage denne klasse af reparationer på vejen.

  Så dette efterlader grundlæggende de to første grupper som muligheder. Du skal betale medarbejderen for tiden for at komme ud til kunden for at udføre reparationen, udføre reparationen og derefter komme tilbage. Med det i den første gruppe vil det sandsynligvis ikke være rentabelt. Den anden gruppe kan være, men alle disse bliver lettere i en butiksindstilling.

  Når det er sagt, er der noget marked for tjenester som denne til biler - der er virksomheder, der bytter dine dæk eller skifter olie i din indkørsel. Men omkostningerne kan let være godt over 2x ved at tage tinget til en garage.


  Jeg tror, ​​at hvis du har dette problem, er der et par løsninger:

  1. (Du) Har mere end en cykel.
  2. (Shop) Lån i stedet cykler. Dette er ikke for dyrt for en værksted at gøre - hold et par holdbare og grundlæggende cykler ved hånden og lån dem ud. Oplad for det.
  3. (Shop) Begræns til den første reparationsklasse (og måske en del af den anden klasse), og få folk til at gå der på cykel i en lille radius rundt i butikken, da du sandsynligvis ikke tjener pengene tilbage på biler. Oplad en god præmie.
  4. (Du) Prøv forskellige butikker.
D.Salo
2016-05-06 16:59:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tidligere på ugen blev min dag grundigt afbrudt af spindelventilen i mit baghjul, der rives ud af røret. (Det er en bæltedrevcykel med skivebremser, så den bageste dækmontering er mere kompleks, end jeg er ret komfortabel med at lave selv.) Jeg ville have kaldt en sådan forretning i et skud.

Ditto hvis det bageste dæk går nogensinde, mens jeg er midt i ingenting på en skinne-til-stier-sti. (Der er en grund til, at jeg kører Schwalbe Marathons ...)

I mit hoved ville de vigtigste succeskriterier være:

 • Mobilitet. Denne virksomhed skulle køre til min cykel.
 • Hastighed. Skal ordne ting hurtigt. Dette kan medføre begrænsning af tilbudte reparationer eller opladning til nødsituationer.
 • Prioritering. Når det regner, hælder det, som de siger - fire opkald kommer ind på samme tid, hvordan klarer virksomheden sig?
 • Tilgængelighed for SAG-forlystelser; det virker som en naturlig sidevirksomhed. (Faktisk virker SAG-weekender og akutarbejds hverdage som om det kunne være smart.)

Der er huskaldsdyrlæger, (meget få) huskaldslæger og selvfølgelig mad levering. Jeg kan ikke se, hvorfor reparation af huscykel ikke ville flyve.

Gode ​​pointer. Som en sidebemærkning, hvad jeg finder latterligt er, at hvis jeg fortæller en bilbutik: "Jeg har brug for min bil for at komme på arbejde [f.eks. I morgen, mandag osv.]", Kan de * muligvis * lave overnatningssteder til mig, men når det kommer til at bruge en cykel, de griner bare af mig.
@errantlinguist I hvilken del af verden bor du? I nogle europæiske lande ville det slet ikke være latterligt, og de ville tilbyde dig en lånecykel eller måske en nedsat leje.
@gerrit: Tyskland, hvor (på trods af hvad folk nogle måske synes) ikke så mange cykler andet end i weekenden, når solen er ude. En ting, som Tyskland ikke er berømt for, er selvfølgelig dets standarder for kundeservice ...
Jeg ville blive overrasket, hvis en mobiltjeneste var udstyret til at håndtere en bæltdrevet cykel.
@errantlinguist Jeg er overrasket over, at du bliver grinet af at have sagt, at du har brug for en cykel for at komme på arbejde i Tyskland (jeg troede, du var i USA eller deromkring). Du kan finde en butik, der også har en cykeludlejningstjeneste, og forsøge at forhandle en reduceret lejepris, hvis de tager din cykel på.
@gerrit: Begreber som "forhandle" og "handel" synes også at være ukendte i Tyskland ...
@errantlinguist - Hvis du har brug for din bil for at komme på arbejde i morgen, skal du normalt få en leje i USA, hvis det ikke er bilforhandleren. Forhandleren kan have nogle høflighedsbiler afhængigt af, hvad du kører, eller vil tilbyde dig en leje for nogle omkostninger. Hvis cykler ikke er den primære rejsemåde, er det naturligt for cykelbutikker at behandle dem som andenklasses borgere.
@Batman tager ikke specialværktøj - skruenøgle og unbrakonøgle, ikke stor - bare bedre hænder end jeg har.
Jeg hader at tænke på, hvor meget et husopkald ville koste.
Underligt så jeg en kupon til http://www.thebikemobile.com/ to dage efter at have sendt dette svar. Så der er det.
Cycling Maniac
2017-05-05 20:49:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er velotooler.com ** De er overalt i USA, men har også tilstedeværelse i Canada. De vil ekspandere til Storbritannien og Europa i 2017, men de har allerede startet deres mekaniske rekrutteringsproces (de har endda mekanikere, der har registreret sig i Australien og Latinamerika).

Velotooler.com er en on- efterspørgsel platform af cykelmekanik. Du angiver, hvad dit cykelproblem er (eller hvis du ikke ved det, kan du bare få en konsultation), inklusive din cykelmodel. Du vælger din tid og dato tilgængelighed. Mekanik, der servicerer dit område, vil se aftalen og bekræfte den.

Priserne på Velotooler er de samme som en normal butik med den forskel, at de ikke opkræver en præmie på toppen af ​​den normale installationspris. hvis du ikke køber dele fra dem. Velotoolermekanikeren går til dig. Den finansielle transaktion administreres online, og priserne fastsættes af velotooler (så du ved altid på forhånd, hvad du betaler).

Hvordan voksede velotooler så hurtigt? De opkræver ikke mekanikerne for at deltage. De lever af en lille provision pr. Transaktion, mens de stadig er konkurrencedygtige. Da de ikke kræver, at mekanikeren investerer penge, ender mekanikeren med at få en bedre kompensation. Velotooler tilbyder også cykelmekanik gratis forsikring, så hvert job, de udfører gennem velotooler-platformen, er forsikret.

Når transaktionen er gennemført, vurderer både kunden og mekanikeren hinanden . Dette klassificeringssystem gør det muligt for velotooler at holde både mekanik og kunder tilfredse.

Offentliggørelse - Jeg er en del af velotooler-teamet

Har du forbindelse til VeloTooler? Hvis ikke, lyder dette forfærdeligt som en annonce. Angiv dit forhold eller ej til dem.
Hej @RoboKaren - Jeg har lige tilføjet en note i bunden og offentliggjort. Skyldig! Absolut forbundet til velotooler :)
Ja, dette er interessekonflikt og en annonce. Men det er også præcis, hvad OP så efter.
Yahor Buben
2017-05-05 23:20:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tak Cycling Maniac og Robokaren ....

Vil bare tilføje et par flere ting til diskussionen. Ikke sikker på, om det er indlysende for nogen uden for branchen, men det har været et universelt problem at få en god mekaniker. Det samlede antal mekanikere i landet er meget lave sammenlignet med de cykler, der sælges årligt. Hvorfor? 1) Det er svært at gøre dette som en karriere, mens du tjener en gennemsnitlig $ 12-14 i timen. 2) Sæsonbestemtheden og arbejdsplanen kan overvælde mekanikken og tvinge dem til enten at arbejde lange timer og weekender eller efterlade dem slet ikke noget arbejde (f.eks. Om vinteren).

Og det hele kommer ned på det enkle faktum, at når du går i en butik (medmindre butiksejeren selv er mekaniker) eller en franchise som velofix eller beeline (det meste af tiden velofix og beeline franchise ejere er bare investorer, der ender med at ansætte mekanikere til at køre busser rundt), ved du ikke rigtig, hvem der arbejder på din cykel.

Vores tilgang er anderledes. Vi forsøger at give folk, der elsker cykler, og som kan levere deres tjenester efter behov til andre. Alle job på velotooler bliver logget ind i cykelhistorien med mekanikerens legitimationsoplysninger knyttet til den. Mekanik får direkte betaling for jobbet og kan geninvestere penge for at blive bedre, måske endda købe en bus og muligvis gøre dette til en fuldtids karriere.

Vi får, at peer-to-peer-konceptet ikke er et varmt emne i branchen. Måden, hvorpå cykler sælges til slutkunden, er langt væk fra den direkte salgsmodel, vi ser i andre brancher. Du får en cykel fremstillet i Taiwan - sendt til en distributør - virksomhedsrepræsentant sælger den til en cykelbutik - cykelbutik sælger den til en kunde. Det hele er godt, når flere mennesker får flere job og penge. Margenen, som mekanikeren får fra dette, er dog næsten ingenting.

Så vi prøver at træde ind og gøre en forskel i cykelmekanikerens verden. Ironisk nok er de eneste, der virkelig ser og rører ved en cykel, før den kommer til kunden, dem, der bygger og pakker cyklen (ofte outsourcet), en UPS- eller FedEx-chauffør, der bærer kassen, og en mekaniker, der sætter den sammen. Jeg tror ikke, at nogen fra cykelfirmaet overhovedet ser cyklen, efter at de har ordret til at bygge den (medmindre det er et mindre cykelfirma med en mere praktisk tilgang).

Vi prøver bare at få folk, der køber cykler online eller i butikkerne, indse, at det ikke er en luksus at have din egen mekaniker - det er en standard, der burde have været anvendt for længe siden, hvor mekanikere får mere til sammensætte og servicere disse cykler, der blev bygget i Kina eller Taiwan.

Men når vi virkelig har forstået de mennesker, der servicerer cykler, skal vi også forstå den lidenskab, de har for cykler. Et andet vigtigt spørgsmål er - hvorfor har folk, der elsker cykler så meget og stadig servicerer andre til en så lav kompensation, ikke råd til at køre? For eksempel har de fleste af de mekanikere, der stadig cykler, mange konflikter med deres træningsrutine og weekendløbsprogrammet på grund af den store efterspørgsel efter reparationstjenester i løbet af sommeren. Dybest set skal du til tider vælge mellem at være cyklist og mekaniker. Vi kan godt lide at give fleksibilitetsmekanik, så de kan køre så meget som vi gør. Alle i velotooler-teamet elsker at cykle, racercykler og rejse bare for at konkurrere eller køre en fantastisk tur et smukt sted.

Amos
2017-05-05 22:27:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, der er velotooler som en mulighed.

Dette blev allerede anbefalet (og udførligt) af en anden person
Velkommen til Cykler SE. Vi leder efter svar med [flere detaljer] (http://bicycles.stackexchange.com/help/how-to-answer). Overvej at udvide dit svar for at forklare, hvorfor velotooler er en god mulighed. Et kort svar på en linje som dette vil sandsynligvis blive nedstemt, markeret for moderatorintervention og muligvis slettet.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...